Розділ Суспільство

Відбувся семінар з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

Автор 30 березня 2016, 19:30
29 березня у Шепетівці проведено семінар з адвокатами на тему: «Порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги». Про це повідомили у Фейсбуці Шепетівського місцевого центру з надання БВПД.

Участь у семінарі взяли: директор Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бузиль, начальник відділу якості надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Сергій Дрелінський, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Марина Поліщук, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Євген Оніщук та адвокати, залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги на території районів, які обслуговує Шепетівський місцевий центр.

Відкриваючи семінар, Володимир Бузиль наголосив на важливості співпраці Центру з адвокатським середовищем для розвитку системи безоплатної правової допомоги, а також звернув особливу увагу на проблемні питання та робочі моменти щодо організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та опрацювання документів для оплати послуг за надану безоплатну вторинну правову допомогу адвокатом.

Дотримання стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, як зазначив Сергій Дрелінський, - є обов'язковими для адвокатів при наданні ними безоплатної вторинної правової допомоги і порушення цих стандартів тягне за собою відповідальність.

Марина Поліщук акцентувала увагу на правильності та повноті оформлення адвокатами документів для оплати послуг за надану безоплатну вторинну правову допомогу та необхідності дотримання вимог Наказу Міністерства юстиції України від 30 квітня 2015 року № 634/5 та Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 №465 “Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу”. 

Семінар пройшов у формі конструктивної бесіди, учасники поділились досвідом адвокатської практики та обговорили шляхи подальшої співпраці Центру з адвокатами.
0
репостів
0
репостів