Розділ Суспільство

Стартував другий конкурс грантів від Романа Мацоли

Автор 22 січня 2016, 14:06
Стартував другий конкурс грантів від Романа Мацоли Матеріал розміщено на правах реклами
ГО «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад» оголошує другий конкурс мікро-грантів для громадських організацій та ініціативних груп, бюджетних та комунальних установ, а також індивідуальних стипендій для мешканців Полонщини, Шепетівщини та Славутчини. Загальний фонд конкурсу складає 1 мільйон гривень.
«Перед виборами я обіцяв людям залучати інвестиції для розвитку, - розповідає Роман Мацола, - і після виборів тримаю слово. Я розумію, без фінансових ресурсів багато проблем вирішити складно. У цей непростий для країни період інвестори побоюються вкладати свої кошти в нові проекти. Хоча, завдяки нашим спільним з місцевою владою зусиллям, певні зрушення в цьому напрямку вже є. А ось уже другий мільйон гривень від «Інститут солідарності громад» який піде на розвиток регіону - це те, що я з іншими небайдужими людьми гарантовано робимо.

Я хотів би, аби люди зрозуміли принципи відбору проектів для фінансування. По-перше, проект має бути важливим не для однієї людини (виключенням є стипендії), а передбачати позитивні результати для якомога більшої кількості громадян.

Друге, на що звертатиме увагу незалежне конкурсне журі, - це участь активна громади у проекті. Люди мають проявити ініціативу, вкласти у вирішення проблеми якщо не кошти, то, принаймні, свій час та працю. Нам необхідно змінити підхід «зроби за нас» до партнерського «давайте разом вирішувати проблеми».

Фінансуватися будуть лише ті проекти, де є щонайменше 30% власного внеску ініціаторів. Але одразу зазначу, нам би менше хотілося закривати «бюджетні дірки», натомість більше інвестувати в розвиток та позитивні зміни, до яких ми прагнемо». Тому для бюджетних установ мінімальний внесок становитиме 50%».

За словами Романа Мацоли, одним із ключових завдань конкурсу є допомогти людям повірити у власні сили, в Україну, в можливість разом збудувати таку країну, про яку усі ми мріємо.

Хто може взяти участь?

Отримати фінансування зможуть як зареєстровані громадські організації так і ініціативні групи громадян, державні та комунальні організації та установи.

Що може бути підтримано?


В рамках проекту можуть бути підтримані як разові ініціативи (макс. сума – до 3 тис. грн.), так і середньострокові проекти, які матимуть позитивний вплив для місцевих мешканців.

Серед пріоритетів на 2016 рік є:
  • сприяння реабілітації та поверненні до активної участі в житті громади учасників АТО;
  • підтримка талановитих учнів та студентів;
  • реалізація проектів, покликаних сприяти розвитку власного бізнесу, наприклад, організація безкоштовних курсів для бажаючих започаткувати бізнес;
  • сприяння налагодженню переробки вторсировини та утилізації твердих відходів, інші проекти з вирішення проблем довкілля;
  • сприяння забезпеченню належного контролю з боку громадськості та правоохоронних органів, в т. ч. Державного бюро розслідувань усіх місцевих органів влади – як адміністрацій, так і органів місцевого самоврядування.
  • Тобто, і надалі підтримуватиметь ся та діяльність, яка була найбільш актуальною для народного депутата та «Інституту солідарності громад» Романа Мацоли протягом минулого року.

Максимальна сума гранту складає 30 тисяч гривень.

Для отримання фінансування (окрім індивідуальних грантів) необхідно подати Проектну заявку встановленого зразка до 23:59 год. 19 лютого 2016 року.

Конкурс індивідуальних грантів «Стипендія від Мацоли»

Творчі колективи, обдаровані діти та молодь, спортивні товариства, громадські активісти екологи та інші з усімх сіл та містечок краю можуть отримати індивідуальний грант – до 2 тис. грн. Для цього достатньо написати лист довільної форми з поясненням на що саме потрібні кошти і чому це важливо.

НЕ НАДАЄТЬСЯ ІНДИВІДУАЛЬНА МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА НА ЛІКУВАННЯ, ОДЯГ, ОПЛАТУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ тощо.

Рішення про підтримку проекту буде приймати незалежна конкурсна комісія.

Детальні вимоги до проектів, проекту документацію та іншу інформацію можна отримати на сайті http://matsola.org.ua/proekti/, написавши на solidarnist.gromad@gmail.com або в громадських приймальнях народного депутата за адресами:

Полонне, вул.Лесі Українки, 114, кімн. 25, тел. 067-373-60-64

Шепетівка, вул. Героїв Небесної сотні, 47 (1 поверх РДА) тел. 067-373-60-67

Славута, вул.Соборності, 7 кімн. 24, тел. 067-373-60-68
Останнє редагування 22 січня 2016, 14:22
0
репостів
0
репостів