Розділ Суспільство

Чи варто випробувати терпіння Шепетівчан?

Автор Громада міста 21 лютого 2012, 03:33

У 2002 році була проведена широка реконструкція залізничного вокзалу, привокзальної площі з будівлями, що стали візитівкою, окрасою нашого міста. 10 років шепетівчани пишаються площею, яка носить ім'я Г.М. Кирпи - почесного громадянина нашого міста. Саме завдяки видатному землякові Г.М. Кирпі, світла йому пам'ять, площа набула такого ошатного, європейського вигляду.

Запитайте мешканців Шепетівки про найкращі куточки нашого міста і неодмінно почуєте про один з перших - залізничний вокзал з прилягаючою до нього площею. Разом з залізничним вокзалом знаходяться будівлі будинку науки і техніки (в народі залізничного клубу), будівля відпочинку локомотивних бригад, які поєднується з площею єдиним за стилем архітектурному ансамблі. Площа живе активним життям і вже сьогодні несе неабияке навантаження: це і постійний пасажирський потік, робота привокзального ринку, автостоянки автобусів і таксі, безкоштовна стоянка для авто зустрічаючих. Але цього здалося замало для міської влади і вона до ювілею вирішила зробити "подарунок" - 12 лютого рішенням сесії міської ради прийнято рішення про будівництво автовокзалу. Такого віроломства шепетівчани не чекали саме від тих, хто має захищати їх інтереси. Ніхто не запитав людей, особливо тих, хто проживає біля площі: скупчення людей та автотранспорту біля їх будинків, як наслідок збільшення гаміру та кількості вихлопних газів, збільшення крадіжок особистого майна, нищення під'їздів багатоквартирних будинків, перетворення їх на громадські вбиральні, скупчення бомжів та бродячих собак...Мешканці вже вирішили скаржитися, збирають відповідні підписи.

Ситуація стане далі ще напруженішою. І депутатам, для яких важливі інтереси мешканців міста, зобов'язані розв'язати цю проблему. Найоптимальніше вирішення проблеми - це провести слухання і відмінити дане рішення.

Таке відчуття, що міський голова і депутати не думають про майбутнє проживання своїх дітей на цій землі. Вже й так наробили помилок у хаотичній забудові міста, досить "роздерибанили" землі! Тому, нагадуємо міському голові, що найшляхетніша зброя міського голови - відкритість і чесність перед громадою. Навіть якщо на сьогодні є абсолютна підтримка в раді, треба відчувати свою відповідальність перед мешканцями міста. Не доводьте до осуду громади! А депутатам хочеться побажати гідно триматися, щоб по закінченню каденції можна було б претендувати на пошану і вдячну пам'ять земляків після відходу з почесної посади - депутат.

Останнє редагування 21 лютого 2012, 03:54
0
репостів
0
репостів