Розділ Суспільство

Хмельницьке відділення АМКУ оштрафувало 2 київські компанії

Автор 29 липня 2015, 15:26
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Бел Оіл» (м. Обухів, Київська обл.) та ТОВ «БРСМ-Нафта» (с. Таценки, Обухівський район, Київська обл.) загалом на 68 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів. 

У 2012 році товариства узгодили дії під час проведення процедури відкритих торгів Відділом освіти Шепетівської районної державної адміністрації із закупівлі нафтопродуктів. 

«Відділення встановило, що ТОВ «БРСМ-Нафта» приймало участь у процедурі закупівлі формально для забезпечення перемоги ТОВ «Бел Оіл». Цінова пропозиція ТОВ «БРСМ-Нафта» була значно вища за середньозважені ринкові ціни на нафтопродукти, що діяли на момент проведення закупівлі. ТОВ «БРСМ-Нафта» не має у власності чи користуванні АЗС на території Хмельницької області, тому у разі перемоги не могло б самостійно забезпечити виконання умов договору замовника. До того ж, ТОВ «БРСМ-Нафта» не надало жодного підтвердження виконання аналогічних договорів, не зважаючи на те, що таке підтвердження вимагалось документацією конкурсних торгів.

Між товариствами існують тісні ділові та економічні зв’язки. Зокрема, укладені договори, окремі з яких діяли на момент підготовки та проведення процедури закупівлі: щодо надання у користування АЗС та резервуарів, про надання послуг з охорони АЗС, проведення ремонтних робіт на АЗС. 

На момент проведення процедури закупівлі головний бухгалтер ТОВ «БРСМ-Нафта» одночасно за договором надавала ТОВ «Бел Оіл» бухгалтерські та консультаційні послуги щодо проведення процедур закупівель.

Для підтвердження якості предмету закупівлі ТОВ «Бел Оіл» та ТОВ «БРСМ-Нафта» надали однакові сертифікати відповідності та паспорти якості продукції», - проінформував голова відділення Віталій Олуйко. 

Як повідомлялось раніше, у 2014 році Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «БЕЛ ОІЛ» та ТОВ «БРСМ-НАФТА» на 170 тис. грн за узгодження товариствами дій під час проведення у 2012 році Шепетівською центральною районною лікарнею процедури відкритих торгів на закупівлю продуктів нафтоперероблення рідких.
0
репостів
0
репостів