Розділ Суспільство

На відкритому конкурсі заощадили бюджетні кошти

Автор Ірина Погребняк 17 червня 2015, 19:49

12 червня в Шепетівці визначали, кому з підприємців встановлювати металопластикові вікна у школах. Вперше до складу відкритої тимчасової комісії з відбору виконавців підрядних робіт увійшли представники громадськості.

— Хід відбору виконавців робіт відтепер відкритий для жителів міста, — зазначив на початку засідання в. о. міського голови Михайло Полодюк. — До комісії входять представники громадських організацій. Переможець конкурсу визначиться на конкурентних засадах, публічно та прозоро. Все це — один із показників демократичного суспільства, до якого ми всі так прагнемо.

Суму коштів, на яку мав би проводитися тендер, рівномірно розподілили по школах та дитсадках. Тому пропозиції розглядалися окремо по кожному з об’єктів.

Члени комісії дозволили брати участь у конкурсі двом учасникам — ПП «Солар Плюс» і ПП «Будівельник». Відповідно до вимог та заявлених стандартів кожен виконавець робіт запропонував свою ціну.

Впродовж слухань відбувалися торги: конкуренти знижували ціну на свої послуги з виконання робіт на деяких об’єктах. Відтак, вартість цих послуг зменшилася на кількадесят тисяч гривень.

Оскільки пропозиції ПП «Будівельник», оголошені його представником, виявилися кращими (запропонував найнижчу вартість робіт), воно перемогло на конкурсі. Втім, ПП «Солар Плюс» виборов три об’єкти.

Як і передбачало керівництво міськради, на цьому конкурсі вдалося зекономити близько 20% бюджетних коштів. На зекономлені гроші тепер можна буде ще докупити жалюзі вертикальні.

Тож уже восени цього року десять навчальних закладів міста (ДНЗ «Казка», ЦДЮТ, ДНЗ «Сонечко», ЗОШ No 8, ДНЗ «Барвінок», ДНЗ «Перлинка», ЗОШ No 2, ДНЗ «Ластівка», ДНЗ «Михайлик», ДНЗ «Калинонька») будуть із новими енергозберігаючими вікнами.

Останнє редагування 13 серпня 2020, 23:23
0
репостів
0
репостів