Розділ Суспільство

Місцеві депутати прийняли бюджет та перейменовували вулиці

Автор shepetivka-rada.gov.ua 29 січня 2015, 17:33
Сьогодні відбулось пленарне засідання чергової 65 сесії Шепетівської міської ради 6 скликання. Участь у роботі сесії взяли: в.о міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, депутати міської ради, керівники управлінь і відділів виконавчого комітету, громадськість, представники засобів масової інформації.
На початку пленарного засідання Михайло Іванович запропонував вшанувати хвилиною мовчання Героїв Крут, які віддали життя за свободу та незалежність рідної землі, молодих хлопців, які цього дня у 1918 році біля станції Крути в Чернігівській області вступили у нерівний бій з більшовиками та полягли смертю хоробрих за Українську Народну Республіку.

Далі головуючий зачитав звернення депутатів, які надійшли на його ім'я, яких було чимало.

На початку зустрічі міжрайонний прокурор Володимир Гончарук прозвітував про стан боротьби зі злочинністю та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян та результати діяльності Шепетівської міжрайонної прокуратури за 2014 рік. Надану інформацію Шепетівського міжрайонного прокурора депутати взяли до відома. Окрім цього депутати підняли питання щодо розслідування прокуратурою підміни пункту концесійного договору між Шепетівською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю "Шепетівка Енергоінвест", що були підписанні попереднім міським головою Сергієм Антонюком.

На пленарному засіданні депутати розглянули проект рішення «Про бюджет міста Шепетівка на 2015 рік», який представив начальник фінансового управління Василь Дрищ. За словами Василя Олексійовича доходи бюджету міста на 2015 рік прогнозовані у сумі 177076176,40 грн., а видатки заплановані у сумі 177076176,40 грн.

Також Василь Олексійович представив депутатам проект рішення «Про встановлення ставок акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів».

Після виступу доповідача депутати встановити з 1 січня 2015 року на території міста Шепетівки ставку акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів в розмірі 5 % від обсягу реалізації.

Оподаткування нежитлової нерухомості введено в Україні з 1 січня 2015 року. Місцевим органам самоврядування були делеговані повноваження щодо встановлення ставки податку.

Так, ставка податку за 1 кв. м загальної площі об'єктів житлової та нежитлової нерухомості для фізичних і юридичних осіб встановлюється в розмірі, що не перевищує 2 відсотки мінімальної заробітної плати на рік, або приблизно 24,36 грн. (мінімальний розмір оплати праці станом на 1 січня 2015 року - 1218 грн. на місяць).

Депутати Шепетівської міської ради затвердили цей податок у мінімальному розмірі 0,1-0,2 відсотки від мінімальної заробітної плати або 1,2-2,4 грн. за 1кв.м площі.

За зверненням депутатів-освітян була прийнята Міська програма навчання, виховання, підтримки та розвитку обдарованих учнів — «Творча обдарованість», на яку було закладено 150 тисяч гривень, окрім цього депутати звернулися із запитом, щоб передбачити кошти в міському бюджеті на надбавку вчителям за престижність педагогічної праці у розмірі 19 відсотків.

Про перейменування вулиць і провулків міста Шепетівка доповів заступник міського голови Юрій Вахоцький. З метою усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території міста та встановлення історичної справедливості, виховання патріотизму, увічнення пам'яті видатних діячів і подій України, розглянувши пропозиції громадських організацій, комісії з перейменування вулиць, площ і провулків у місті Шепетівці депутати вирішили перейменувати ряд вулиць міста: вулицю Барського - на Курортну, Ватутіна - на Степана Бандери, Енгельса - на Князя Святослава, провулок Енгельса - на провулок Князя Святослава, вулицю Комінтерну - на Ольги Кобилянської, Комсомольську - на Героїв Крут, Котовського - на Генерала Шухевича, провулок Котовського - на провулок Генерала Шухевича, вулицю Куйбишева - на Січових Стрільців, Луначарського - на Симона Петлюри, вулицю Рози Люксембург - на Княгині Ольги, вулицю Кірова - на Максима Залізняка, провулок Кірова - на Максима Залізняка, вулицю Червоноармійську - на Сергія Оврашка, провулок Червоноармійський - на провулок Сергія Оврашка, вулицю Крупської –на вулицю Андрія Молодики, провулок Крупської - на провулок Андрія Молодики.

У ході засідання сесії депутати затвердили програму діяльності Шепетівської спілки ветеранів Афганістану на 2015-2020 роки. Програма розроблена з метою сприяння діяльності громадської організації, виховання у молоді високих моральних якостей, почуття патріотизму, готовності до захисту Вітчизни, захисту прав та гідності ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих та померлих, надання матеріальної та шефської підтримки, покращення їх житлово-побутових умов, поліпшення медичного обслуговування.

Також було розглянуто інші важливі питання, зокрема, затверджено склад комісії з проведення конкурсу на право отримання в концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності, затверджено штатний розпис господарської групи управління освіти виконавчого комітету, затверджено Статут Шепетівського муніципального оркестру, розглянуто земельні питання, внесено зміни до рішень сесії міської ради, тощо.
Останнє редагування 09 лютого 2015, 13:12

Відео

0
репостів
0
репостів