Розділ Суспільство

«Жити по-новому» вирішили старими методами

Автор podilska.info 03 жовтня 2014, 23:46
Комунальники та мешканці Шепетівки скаржаться на масовість агітаційних матеріалів, розклеєних у не відведених для цього місцях.
Центральні вулиці Шепетівки на сьогодні просто «завалені» агітаційними листівками кандидатів у народні депутати. За фактом, головними порушниками благоустрою міста є Андрій Мацола від «Блоку Порошенка». Він, до речі, закликає виборців «обирай нове майбутнє», от цікаво яке воно це «майбутнє» якщо сьогодні так безтактно порушується закон України.

Відповідно до Закону України «Про організацію благоустрою населених пунктів», забороняється розташування рекламних засобів, оголошень, агітаційних листівок на будинках, пам’ятниках, деревах, квітниках, електроопорах, парканах, огорожах тощо. Та й всі ми добре знаемо що для таких потреб існують спеціальні рекламні щити, яких у Шепетівці вистачає. 

Окрім того, що це явище є звичайним безкультур’ям і неповагою до мешканців міста, то ще й підлягає штрафуванню! Бо стаття 152 КУпАП (“Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів”) за фактом незаконного розміщення зовнішньої реклами передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 гривень. Це ж який солідний додаток до міського бюджету висить серед міста!

Ну і ще одним фактом є те що нас знов чекають порушення закону «Про вибори», з якими ми стикаємося кожного разу під час виборів. Наявність агітматеріалів у день виборів є порушення Закону України «Про вибори…» Ст. 74 частина 23 «Передвиборчі агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». Тут і питання - хто несе відповідальність за те щоб ці листівки познімали з дерев і парканів вчасно?
Останнє редагування 03 жовтня 2014, 23:52
0
репостів
0
репостів