Розділ Суспільство

Головний прокурор Хмельниччини звільнився після скандалу з отриманням інвалідності

Автор 17 жовтня 2024, 19:53

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади за власним бажанням. Раніше з’ясувалось, що він був серед тих, хто отримав групу інвалідності завдяки рішенню керівниці регіонального центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Водночас проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває. 

Раніше керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник відреагував на поширену в ЗМІ інформацію про інвалідність своїх колег та зазначив, що сам отримав групу у 2017 році.

Олійник підтвердив, що теж має інвалідність внаслідок травми, отриманої у 2005 році на робочому місці під час вивчення матеріалів кримінального провадження.

«Чисельний склад прокуратури області складає 225 прокурорів. А інвалідність мають лише 48, тому стверджувати що уся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Більше того, інвалідність більшості працівників отримана не за останні роки», – прокоментував він.

Появу у публічному просторі інформації про інвалідність хмельницьких прокурорів він назвав «дискримінацією за ознакою професії прокурор».

Нагадаємо, напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що керівниця медико-соціальної експертної комісії Хмельниччини Тетяна Крупа, вдома у якої знайшли 6 млн доларів готівкою, допомогла оформити інвалідність 50-м прокурорам на Хмельниччиині та їхнім близьким родичам.

Серед інших інвалідність 2 групи оформив і головний прокурор Хмельницької області Олексій Олійник та його дружина Ірина Олійник. Олексій Олійник отримав право пенсію у зв’язку з інвалідністю у віці 37 років в 2017 році. Тоді за рік він отримав 34 тис. грн пенсії. Вже у 2023 році прокурор отримав підвищену пенсію – 251 тис. грн. Підвищену пенсію отримала і його дружина Ірина. Загалом вони отримали з пенсійного фонду 2,5 млн грн.

Загалом 50 прокурорів-інвалідів Хмельницької прокуратури отримали з Пенсійного фонду понад 54 млн грн пенсії.

0
репостів
0
репостів