Розділ Суспільство

«Тут головна цінність — людина»: шепетівчанин про військову підготовку у Великій Британії

Автор 30 вересня 2024, 20:07

На каналі журналістки Раміни Есхакзай вийшло відео присвячене підготовці українських військових у Великій Британії. Вона дізнавалася про мотивацію бійців на війні та тонкощі британської військової школи. У сюжет потрапив й шепетівчанин, якому на момент зйомок було 18 років.

За словами Дмитра, у Британії головна цінність — це людина. Владі важливо, щоб захисники не переймалися за своє буденне життя, тому для них створюють максимально комфортні умови.

«На початку повномасштабної війни певний час я жив у своєму місті Шепетівка, потім навчався у Дніпрі та Львові, обрав для себе шлях медика. Після підготовки буду їхати до своєї бригади. На навчанні у Великій Британії зрозумів, що тут є свої традиції, цінності, мова. Тут головна цінність — людина. Умови, подача інформації, спорядження, місце проживання — солдат не переживає за свою буденність. Головне, щоб військовий добре вивчив свою роботу», — зазначив рекрут.

Старший сержант, інструктор тренувального табору з української сторони у Великій Британії Назар зазначає, що не всі військові, які проходять підготовку, докінця розуміють, куди вони потраплять через декілька місяців.

«Навіть тут у глибокому тилу, ми робимо багато для перемоги, ми навчаємо молодих курсантів, які замінять поранених, стомлених хлопців. У них є неоціненний досвід, який вони можуть передати. Ставлення особового складу, як у батьків. Хлопці розуміють, куди за два місяці курсанти потраплять. Це так зворушливо, адже ті молоді курсанти не дуже розуміють, де вони. <...>Від результатів, які вони принесуть залежить термін війни. Найбільший орден для солдата — це його життя», — сказав Назар.

Нижче додаємо уривок з шепетівчанином.

Відео

0
репостів
0
репостів