Розділ Суспільство

На Шепетівщині судили солдата, який на 5 місяців самовільно залишив частину

Автор 03 вересня 2024, 12:58

Полонський районний суд Хмельницької області виніс вирок солдату ЗСУ за самовільне залишення військової частини. Обвинувачений без відома керівництва поїхав додому, де протягом п’яти місяців проводив час на власний розсуд. Про це йдеться у вироку від 30 серпня.

21 грудня 2023 року солдат ЗСУ самовільно залишив військову частину і поїхав додому, де проводив час на власний розсуд. 7 травня 2024 року обвинувачений самостійно усвідомив протиправність і помилковість своїх дій та прийшов до місцевого відділення поліції й повідомив про свій злочин.

У суді військовослужбовець свою вину визнав, але не назвав причину втечі. Він зазначив, що має намір знову проходити службу та брати участь у бойових діях.

Відомо, що обвинувачений – уродженець села Гориньград-1 Рівненського району. Згідно з матеріалами судової справи, чоловік отримав поранення під час участі у бойових діях по захисту Батьківщини.

Суддя визнав солдата винним за ч.5 ст. 407 ККУ (самовільне залишення військової частини військовослужбовцем, а також нез’явлення його вчасно на службу без поважних причин на понад три доби в умовах воєнного стану) й призначив 5 років позбавлення волі. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Останнє редагування 03 вересня 2024, 13:08
0
репостів
0
репостів