Розділ Суспільство

Щоденно на Шепетівщині правоохоронці виявляють нетверезих водіїв за кермом

Автор 16 серпня 2024, 12:20

У ході профілактичної роботи, що проводиться на автошляхах міста та району, поліцейські Шепетівського районного управління поліції щоденно документують громадян, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння. Протягом тижня поліцейські вже задокументували 22 нетверезих керманича.

На порушників працівники поліції склали адмінпротоколи за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до ст. 130 КУпАП за керування транспортними засобами в стані сп’яніння передбачена така відповідальність:

  • громадянину, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;
  • якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, то на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;
  • у випадку, якщо водій втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Поліцейські закликають водіїв транспортних засобів суворо дотримуватись Правил дорожнього руху, швидкісного режиму в населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватися у несподіваній зміні обстановки.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 16 серпня 2024, 12:21
0
репостів
0
репостів