Розділ Суспільство

На Шепетівщині заборонено відвідування лісів через надзвичайну пожежну небезпеку

Автор 10 липня 2024, 13:40

Подільський лісовий офіс, повідомив, що 10-12 липня на Хмельниччині переважатиме надзвичайна пожежна небезпека. За прогнозами Укргідрометцентру впродовж 11-15 липня у більшості областей очікується сильна спека - максимальна температура вдень становитиме 35-38°.

Поєднання високої температури повітря та сухої погоди призводить до великої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж.

Пожежу легше попередити, ніж загасити! Лісова охорона філій Подільського лісового офісу у посиленому режимі патрулює масиви. Окрім того, у хвойних лісах контролюємо ситуацію з висоти, за допомогою систем відеоспостереження. Завдяки цілодобовому контролю можна миттєво зафіксувати навіть найменше загоряння.

Нагадуємо, що згідно рішень обласних військових адміністрацій відвідування лісів при надзвичайному рівні пожежної небезпеки ЗАБОРОНЕНЕ, окрім спеціально облаштованих місць для відпочинку. 

За порушення правил пожежної безпеки передбачений штраф (за ст. 77 КУпАП):

  • на громадян від 3060 до 6120 грн;
  • на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Плануючи мандрівки цього тижня, враховуйте усі заборони та обмеження!

Розуміємо, як у спекотний період хочеться побути на природі, тому нагадуємо про рекреаційні пункти, де є все необхідне для відпочинку.

90% випадків лісових займань стається через вину людей. При цьому під час високої температури повітря та бездощової погоди вогонь розповсюджується надзвичайно швидко. Особливо у лісах, де переважають хвойні насадження - північ Хмельницької та Тернопільської областей. 

Останнє редагування 10 липня 2024, 13:46
0
репостів
0
репостів