Розділ Суспільство

Сесія міськради: місцеві податки, дитячі майданчики у парку, обстеження ліфтів

Автор 08 липня 2024, 10:49

4 липня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії міської ради, у ході якого розглянули 44 питання порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проєкти рішень про експертну грошову оцінку земельних ділянок, припинення права користування земельними ділянками, поновлення договорів оренди та надання згоди на передачу в суборенду земельних ділянок. Також розглянули питання про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проєктів землеустрою, а також про їх затвердження. Прийнято рішення про передачу на умовах оренди сформованої земельної ділянки та надано згоду на поділ земельної ділянки комунальної власності.

У зв’язку зі зміною складу комісії з розгляду звернень щодо відключення споживачів від системи центрального опалення, внесено зміни в додаток до рішення LXXIV сесії міської ради VII скликання №8 від 11 червня 2020 р. про затвердження Порядку і складу цієї комісії.

Рішенням сесії, управління житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради уповноважено на виконання функції замовника послуг зі збільшення приєднаної потужності електроустановок споживачів гуртожитків за адресами: Старокостянтинівське шосе, 33, 37 у місті Шепетівка.

Відповідно до змін внесених у додаток до Програми модернізації системи централізованого теплопостачання Шепетівського підприємства теплових мереж на 2022-2025 роки, передбачено фінансування у 2024 році монтажу зовнішніх мереж модульної котельні по вул.Судилківська.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

У штатний розпис Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-III ступенів – гімназія» додатково введено 1 ставку бухгалтера, у зв’язку із реорганізацією навчальних закладів, шляхом приєднання Гімназії №6.

На вимогу законодавства змінено найменування та призначення танцювального майданчика у парку культури й відпочинку на «Дитячий майданчик з елементами скейт-парку».

З балансу комунального підприємства «Шепетівське РЕП» на баланс виконавчого комітету передається комплекс Шепетівська друкарня, загальною площею 784,7 кв.м за адресою: Старокостянтинівське шосе, 11. Згідно з технічним паспортом комплекс охоплює: будівлі друкарні, цинкографії, сараю-гаража та погріб.

З метою забезпечення ефективного використання нерухомого комунального майна, прийнято рішення здійснити приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні частки приміщення будинку побуту за адресою Соборності, 6. Цим рішенням утворено аукціонну комісію для продажу об’єктів приватизації та затверджено її склад.

На вимогу законодавства та розглянувши звернення ТОВ ТЕЛЕКОМПАНІЯ «ЛАЙК ТВ», Шепетівська міська рада вирішила вийти зі складу учасників товариства, з одержанням своєї частки у статутному капіталі відповідно до законодавства.

Надано згоду на прийняття від Міжнародної організації з міграції безоплатно в комунальну власність Шепетівської міської територіальної громади дитяче ігрове обладнання, а саме комплексний інклюзивний дитячий майданчик, який вже встановлюється у парку культури та відпочинку й забезпечить потреби усіх категорій діток.

Розглянувши клопотання та заяви юридичних осіб та врахувавши необхідність зменшення навантаження на бюджет громади під час воєнного стану та зміни в бюджетному кодексі України за яким з міського бюджету вилучено військовий ПДФО, депутати відмовили у наданні податкової пільги на сплату земельного податку ряду платників.

Відповідно до Наказу Міністерства економіки України від 16 травня 2023 року №3573 Про затвердження національного класифікатора будівель і споруд, внесено зміни в Додатки 1,2 рішення XI сесії міської ради VIII скликання від 24 червня 2021 року №14 «Про встановлення місцевих податків та зборів», за якими відбулась уніфікація категорій будівель, а ставки залишаються на тому ж рівні.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

Внесено зміни до бюджету громади на 2024 рік. Серед іншого, відповідно до запитів, кошти спрямовуються на пільгове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань та фінансування галузі освіти, зокрема, ремонтних робіт у приміщеннях навчальних закладів, які використовуються як найпростіші укриття, поточного ремонту системи водопостачання, покрівлі, придбання мультимедійного обладнання, харчування у закладах тощо.

На вимогу законодавства буде профінансовано придбання обладнання для забезпечення відеотрансляції пленарних засідань.

Також кошти будуть спрямовані на проведення експертного обстеження 9 ліфтів у багатоквартирних будинках та придбання матеріалів для поточного ремонту покрівлі, в межах співфінансування.

Передбачено фінансування навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, поточного ремонту вулиці Промислової, придбання генератора для безперебійної роботи ЦНАПу.

0
репостів
0
репостів