Розділ Суспільство

Зенітні ракетні війська ПвК «Захід» з початку "широкомасштабки" знищили 650 ворожих цілей

Від початку повномасштабного вторгнення в своїй зоні відповідальності на заході країни зенітні ракетні війська повітряного командування «Захід» знищили 650 ворожих цілей. Це 357 крилатих ракет і 293 безпілотних літальних апарати.

Наші зенітні ракетні підрозділи з першого дня війни і донині захищають рідну землю від ударів з повітря не тільки на заході, а й в усіх регіонах країни. Під час виконання бойових завдань на півдні, сході і півночі України наші вартові неба знищили 80 літаків, 30 гелікоптерів, 122 крилаті ракети та 648 БпЛА російських окупантів. Загалом це більше півтора тисячі цілей. Зенітні ракетні війська повітряного командування «Захід» демонструють високу результативність.

За самовіддану бойову роботу, мужність і героїзм воїни ЗРВ повітряного командування «Захід» були відзначені 584 державними нагородами – орденами і медалями.

Двоє ракетників, які виконували бойові завдання у складі повітряного командування «Захід», удостоєні найвищих нагород. Підполковнику Андрію Круглову і майору Ярославу Мельнику були присвоєні звання Героя України.

Шепетівчанин Андрій Круглов був нагороджений за захист нашої столиці від ворожих атак з повітря. В небі Київщині його підрозділ ЗРК «Бук-М1» знищив у перші місяці вторгнення 41 ворожу ціль.

Майор Ярослав Мельник та його зенітна ракетна батарея ЗРК «Бук-М1» на Харківщині знищили 28 цілей ворога: 11 бойових літаків різних типів, 2 гелікоптери, 2 крилаті ракети та 13 безпілотників.

На жаль, заради захисту своєї країни вартовим неба іноді доводиться жертвувати найціннішим – віддавати життя. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України командиру зенітної ракетної обслуги старшому лейтенанту Артему Слісарчуку присвоєно звання Герой України посмертно.

Зенітні ракетні війська повітряного командування «Захід» витримали найсильнійші удари окупантів у перші дні великої війни і зараз в режимі 24 години 7 днів на тиждень протистоять російській агресії.

Наші ракетники опановують нові західні зразки зенітних ракетних комплексів, - розповідає начальник відділу поточного планування та застосування зенітних ракетних військ управління повітряного командування «Захід». – І роблять це так, що викликають щире захоплення закордонних інструкторів. Вони дивуються, що ракетники навчаються всьому зі значним випередженням графіків і програм. Для нас же нічого дивного нема. Усі хочуть якнайскоріше вибити ворога з українських землі та неба і роблять для цього все можливе і неможливе. Вже зараз зенітні ракетні підрозділи повітряного командування «Захід», озброєні закордонними ЗРК, демонструють вражаючу ефективність та влучність. Наприклад, один наш ЗРК IRIS-T випустив 45 ракет і всі вони знищили цілі.

Зараз наші ракетники мають напевно найбільший бойовий досвід застосування радянських та західних ЗРК в умовах повномасштабної війни з агресором, який володіє величезним арсеналом сучасного ракетного та авіаційного озброєння. І діляться цими знаннями з нашими друзями з країн, які надають нам своє озброєння. Це дозволяє модернізувати та удосконалювати техніку, покращувати її характеристики. І, відповідно, бути ще ефективнішими у протиповітряних боях.

Третого липня – день відзначення військовослужбовців та працівників зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України. Своє професійне свято вони зустрічають в режимі бойового чергування і бойової роботи. Зенітники готові щомиті вступити в бій. І мають все, аби завершити його перемогою. Це знання і вміння, воля до боротьби, сила духу і прагнення звільнити свою землю від ворога.

В день професійного свята я дякую всім воїнам зенітних ракетних військ за їхній внесок у нашу спільну справедливу справу – боротьбу з агресором. За пролиті піт і кров, за безсонні ночі і дні, проведені в полях у спеку й мороз, дощі й сніги. За сміливість бити переважаючого ворога, за наполегливість у навчанні і боях, - зазначає командувач повітряного командування «Захід» генерал-майор Борис Генов. - Це важка робота, яка забирає чимало сил. Та попри все, наші ракетники рішучі бити окупантів до Перемоги. Бажаю всім воїнам, аби цей день настав якнайскоріше.

Відео

0
репостів
0
репостів