Розділ Суспільство

Шепетівські рятувальники отримали квартири та нову техніку

Горох Ігор зі своєю родиною Горох Ігор зі своєю родиною

Пожежно-рятувальну техніку, ключі від службових квартир та відзнаки за особливі заслуги з нагоди Дня Конституції вручили вчора, 27 червня, рятувальникам Хмельниччини. Про це розповіли на сторінці Головного управління ДСНС у Хмельницькій області.

У переддень свята демократії усіх українців – Дня Конституції, рятувальники Хмельниччини отримали на озброєння спецтехніку і нові квадратні метри довгоочікуваного житла.

Автодрабина для рятувальників Волочиської громади, автоцистерна для підвозу води постраждалому населенню - це лише частина з п’яти одиниць сучасної пожежної та спеціальної техніки, яку цього дня отримали надзвичайники. Оновлення автопарку стало можливим завдяки тісній співпраці місцевої влади, ДСНС Хмельниччини з міжнародними партнерами з Німеччини та Норвегії.  

Зступник начальника ГУ ДСНС в області Андрій Козак зазначив, що техніка вживана:

"Техніка не нова, але з мінімальним пробігом, повністю обслужена, тому що наші закордонні колеги перед тим, як віддати машину, вони її відремонтують, приведуть в належний стан, поміняють масла, фільтра. А автобус новий, куплений за кошти органів влади місцевого самоврядування"

Як розповів Андрій Козак, пожежної техніки рятувальникам вистачає, а от такої, спеціалізованої — бракує. Машини передали різним загонам:

"Два автомобілі їдуть в Шепетівський пожежно-рятувальний загін і один автомобіль в Волочиськ. Одна з них, по підвозу питної води — в найпотужніший аварійно-рятувальний загін спеціального призначення".

Герої без зброї, які щоразу демонструють надлюдські можливості під час ліквідації масштабних наслідків ворожих обстрілів Хмельниччини, отримали нагороди від ДСНС України, обласної і міської влади. У цей день був відзначений і народний Герой – Олександр Жук, вчитель Хмельницького Ліцею №4, який врятував із води двох дітей в обласному центрі.

Сім сімей отримали ключі від омріяного житла. Зокрема в нове житло вселяться родини шепетівських рятувальників: Дворака Віктора Сергійовича, Гороха Ігора Володимировича та Гошовського Андрія Володимировича.

Просторі квартири у новобудові відтепер стануть рідними стінами для маленьких та дорослих дітей наших колег. Наразі, за неповних дев’ять років, 118 родин рятувальників отримали ключі від службового житла.

Останнє редагування 28 червня 2024, 22:46

Відео

0
репостів
0
репостів