Розділ Суспільство

Дубки, Мертве озеро, олені: відеопроєкт лісівників завітав на Шепетівщину

Автор 21 червня 2024, 10:35

ДП "Ліси України" кілька місяців тому запустило проєкт "Мандруємо лісами України!". У цьому проєкті лісники розповідають про цікаві локації, де можна безпечно для себе і без шкоди для природи відвідувати ліс. На цей раз вони завітали на Шепетівщину.

Цього разу показуємо таємниче “Мертве озеро”, знайомимо з оленятками та готуємо на вогні справжню лісову юшку.

ДП "Ліси України" створює мережу рекреаційних пунктів. Це сотні обʼєктів по всій країні – з повною інфраструктурою, водою, електроенергією. Де у наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова, спортивні та дитячі майданчики. Поруч – облаштовані екостежки для безпечної подорожі мальовничими місцями.

Чому ми створюємо ці рекреаційні пункти. Відповідаємо: 90% лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість. Після пікніка в лісі люди залишають за собою багаття. Вогонь, який, на перший погляд, майже згас, розгоряється і в підсумку знищує ліс.

Наслідки від пожеж – колосальні. Тому лісівникам економічно більш вигідно створити комфортні та облаштовані місця для людей, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж.

Тож запрошуємо відпочивати безпечно! 

Такі осередки в рази зменшують рекреаційну навантаженість на ліс, тим самим захищають його від пожеж. Адже більшість лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість.

Останнє редагування 21 червня 2024, 10:47

Відео

0
репостів
0
репостів