Розділ Суспільство

Обласна рада виплатила грошову допомогу постраждалим майданівцям

Автор 03 липня 2014, 20:55
Майже півтора мільйона гривень уже отримали постраждалі учасники та члени сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту. Виплату грошової допомоги обласна рада здійснює відповідно до прийнятого на пленарному засіданні двадцять четвертої сесії рішення. 

Депутати врахували висновок тимчасової комісії обласної ради з визначення обґрунтованості та розміру грошової допомоги та підійшли до виплат диференційовано. Залежно від ступеня важкості ушкоджень, учасники отримали по 30, 15 та 7 тисяч гривень.

«По сто тисяч гривень сім’ям сімох Героїв Небесної сотні ми перерахували ще місяць тому, - розповідає голова обласної ради Іван Гончар. – Уже сьогодні ми завершили виплату грошової допомоги, а це майже сімсот тисяч гривень, 35 постраждалим майданівцям. Однак на останньому засіданні сесії було внесено зміни до цього списку і він поповнився ще на 9 осіб. Виплати ж їм грошової допомоги відбудуться відразу після оформлення повного супровідного пакету документів».

У списках загиблих учасників – троє мешканців області, які загинули 20 лютого від кулі снайпера у Києві: Сергій Боднарчук (м. Старокостянтинів), Микола Дзявульський (м. Шепетівка), Анатолій Корнєєв (с. Руда Кам’янець-Подільського району). Ще двоє подолян померли від кульового поранення біля будівлі СБУ у місті Хмельницькому: Дмитро Пагор (с. Хропотова Чемеровецького району) та Людмила Шеремет (м. Хмельницький). Хмельничанин Артем Мазур та Олександр Подригун (с. Залужжя Білогірського району) померли внаслідок важких тілесних ушкоджень, отриманих у Києві 18 та 21 лютого.

На даний час список постраждалих учасників масових акцій громадського протесту, які розпочалися в Україні з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, нараховує 44 особи.
0
репостів
0
репостів