Розділ Суспільство

Шепетівка лідирує по кількості виявлених водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння

Автор 12 червня 2024, 13:33

На Шепетівщині поліцейські з початку року задокументували 575 водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Нагадаємо, що згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водій, який керує транспортним засобом у стані наркотичного, алкогольного сп’яніння або під дією ліків, змушений буде сплатити від 17 до 51 тисячі гривень штрафу. Залежно від того, скільки у нього таких порушень протягом року.

Тільки минулими вихідними патрульні виявили на території району 8 водіїв з ознаками сп’яніння, трьох з них – в період дії комендантської години. На усіх порушників були складені адмінпротоколи за ст. 130 КУпАП.

Нагадаємо, що згідно санкції цієї статті водій, який керує транспортним засобом у стані наркотичного, алкогольного сп’яніння або під дією ліків, змушений буде сплатити від 17 до 51 тисячу гривень штрафу. Залежно від того, скільки у нього таких порушень протягом року.

Загалом же з початку року поліцейські області задокументували 575 водіїв, які кермували транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. В середньому — це 4 факти за добу. Цифра доволі значна.

Найбільше порушників виявлено на території міста Шепетівка та сусідніх тергромад – 135. На Славутчині патрульні склали 113 адміністративних протоколів за керування у стані сп'яніння, на Полонщині – 69, у місті Нетішин – 57, на Ізяславщині – 54 та Білогірщині – 46.

Вкотре звертаємось до водіїв з проханням керувати відповідально і не сідати за кермо напідпитку.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів