Розділ Суспільство

Ображав співмешканку та порвав їй паспорта: який вирок кривднику виніс суд

Автор 11 червня 2024, 16:13

На Шепетівщині суд виніс вирок домашньому кривднику. Чоловік ображав свою співмешканку тривалий час. Попри заборону суду наближатися до цивільної дружини, кривдник продовжував навідуватися до неї та вчиняти конфлікти. Одного разу навіть порвав її паспорт.

Жителька міста Нетішин неодноразово скаржилась на свого цивільного чоловіка до поліції. Дебошир у стані сп'яніння часто влаштовував вдома скандали, погрожував та ображав дружину. Під час однієї зі сварок чоловік навіть порвав на шматки паспорт потерпілої.

Правоохоронці неодноразово складали на кривдника адміністративні протоколи та, зрештою, відкрили кримінальне провадження за фактом домашнього насильства. Також суд виніс обмежувальний припис, що забороняв кривднику наближатися до потерпілої ближче, ніж на 50 метрів, та контактувати з нею.

Втім, чоловік нехтував обов'язковими приписами та продовжував навідуватися до помешкання колишньої, де вчиняв конфлікти.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції оголосили кривднику підозри за ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч. 1 ст. 357 (Умисне пошкодження офіційного документа) та ст. 390-1 (Умисне невиконання обмежувального припису та умисне ухилення від проходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скерували до суду.

Нетішинський міський суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді 1 року та 2 місяців обмеження волі.

Поліція Хмельницької області

0
репостів
0
репостів