Розділ Суспільство

Унікальне дерево розквітло на території дендропарку у Шепетівському районі

Автор 10 червня 2024, 19:03

Щороку, на початку червня, жителі Ізяслава з цікавістю розглядають цвіт, який з’являється на одному із дерев у місцевому дендропарку. Квіти мають ніжний салатовий колір з персиковим відтінком, а їхня форма і розмір повторює тюльпан.

Лісівники висадили тюльпанове дерево у 2000-х роках. Перший час воно росло повільно, а от інтенсивний розвиток почався вже з 10-річного віку. При цьому лише декілька років тому на дереві з’явилися перші бутони.

Тепер у сезон цвітіння місцеві жителі та гості міста приходять у дендропарку філії «Ізяславське лісове господарство», щоби помилуватися екзотичним цвітом.

Цікаво! Ця рослина вважається національним символом американських штатів, таких як Індіана, Кентуккі і Теннессі. У США тюльпанове дерево через свою висоту у 35-50м відоме як «жовта тополя». Також воно має добре розвинену кореневу систему з міцним стрижневим коренем, тому відмінно витримує сильні пориви вітру. А ще цей вид досить морозостійкий і прекрасно переносить навіть суворі зими. Живе тюльпанове дерево до пів тисячі років.

Подільський лісовий офіс

0
репостів
0
репостів