Розділ Суспільство

У Шепетівці безплатно оздоровлюватимуть дітей: хто має право 

Автор 24 травня 2024, 19:43

З початку повномасштабної війни українським дітям, на жаль, довелося зазнати великої кількості травматичних ситуацій, їх життя докорінно змінилося водночас. Це переміщення та розлучення з близькими та друзями, різкі зміни у звичному розпорядку дня та нове оточення… Все це – безумовно величезний стрес. Тому відпочинок та оздоровлення дітей є надзвичайно актуальними та важливими зараз.

Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради приймаються заяви, разом із необхідними документами, для взяття на облік дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з метою забезпечення їх у 2024 році послугами з оздоровлення та відпочинку.

Першочергово скористатись правом на оздоровлення мають діти пільгових категорій, а саме:

  • діти-сироти, та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти, один з батьків яких загинув (пропав безвісти, або помер внаслідок поранення, контузії, чи каліцтва, чи захворювання, отриманого внаслідок участі у військових діях), здійснюючи заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі збройної агресії російської федерації;
  • діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Подати заяву на безплатне оздоровлення дитини, що зареєстрована /фактично проживає (для дітей ВПО) у Шепетівській територіальній громаді, можуть батьки, чи особи, які їх замінюють. Для цього потрібно звернутися до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради за адресою: м. Шепетівка, вул. Соборності, б.4, каб. № 401,420.

Забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей буде проводитися на підставі заяв батьків при наявності путівок та в порядку черговості.

Програма“єОздоровлення”у 2024 році

Минулого року держава запустила програму “єОздоровлення”, яка працює за принципом “гроші ходять за дитиною”, що дозволяє батькам обирати заклад, де буде відпочивати дитина, та отримати кошти на цю послугу. У 2024 році діти знову мають змогу відпочити та оздоровитись за програмою «єОздоровлення».

Скористатись послугою оздоровлення через програму «єОздоровлення» можуть родини, які підпадають під такі критерії:

  • сім’ї з дітьми, які є малозабезпеченими (у тому числі зареєстрованої як внутрішньо переміщена особа, що отримує допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам) та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування), дитина із багатодітної сім’ї віком 7-18 років.

Для того, щоб скористатися послугою, один з батьків (або особа, яка його/її замінює) дитини, зможуть отримати картку із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі до п’яти прожиткових мінімумів на одну дитину. Надані гроші батьки зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з дитячих оздоровчих закладів, що включені в Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Послугою оздоровлення дітей через програму «єОздоровлення» можна буде скористатися тільки втому випадку, якщо дитинанеотримувала впоточному році путівки додитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбаної коштом державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Більш детальну інформацію про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку можна ознайомитися за посиланнями: https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/search та https://www.msp.gov.ua/news/23722.html

0
репостів
0
репостів