Розділ Суспільство

У Шепетівській РВА відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Автор 22 травня 2024, 14:24

Сьогодні у Шепетівській РВА відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення на території Шепетівського району. До заходу доєдналися члени робочої групи, голови територіальних громад Шепетівського району та керівники профільних департаментів, управлінь, служб, відділів Хмельницької ОВА та Шепетівської РВА.

Метою зібрання було наближення роботи Координаційного центру до населення району та громад, а також обговорення проблемних питань.

Члени Координаційного центру проінформували щодо:

  • Співпраці Шепетівської районної військової адміністрації з територіальними громадами з питань реалізації ветеранської політики. Стан справ щодо реалізації проєкту «Діти Героїв» у Шепетівському районі.
  • Як комунікувати з ветеранами, розбудова мережі ефективних послуг для ветеранів та їх родин.
  • Результатів моніторингу наявних систем передачі/обміну інформації, якими користуються органи виконавчої влади та місцевого самоврядування для обміну інформацією та альтернативних засобів зв’язку у випадку блекауту.
  • Оцінки результатів проведеного аудиту ЦНАПів, закладів охорони здоров’я та аптечної мережі Шепетівського району в рамках реалізації національної стратегії безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.
  • Залучення дітей із числа ВПО до отримання освітніх послуг за очною формою навчання у закладах освіти Хмельницької області.
  • Проблемних питання щодо пошуку рідних, підготовки необхідних документів для родин зниклих безвісти.
  • Алгоритму швидкого реагування у випадках пошкоджень будівель цивільної інфраструктури та приватного сектору.
  • Стану справ щодо передачі гуртожитків до комунальної власності з метою вирішення житлових питань ВПО.
  • Передачі майна територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) до комунальної власності Білогірської, Ізяславської та інших ТГ.

Наприкінці зустрічі присутні висловили пропозиції, які допоможуть скоординувати та вдосконалити роботу у цих напрямках.

За результатами розгляду порядку денного членами Координаційного центру були прийняті відповідні рішення для подальшої роботи.

Шепетівська РВА

0
репостів
0
репостів