Розділ Суспільство

QR код замість військового квитка та направлення на ВЛК: що анонсували для застосунку Резерв+

Автор 20 травня 2024, 21:13

У застосунку «Резерв+» з’явиться можливість отримувати електронний направлення на проходження військово-лікарської комісії. Про це в ефірі телемарафону 20 травня повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

За її словами, це дасть змогу не ходити до ТЦК, щоб отримати направлення на ВЛК, а отримати його в електронному вигляді.

«Загалом план наступний – щоб і ТЦК та СП, і військово-лікарська комісія були для військовозобов’язаних максимально зручними, і більшість процесів були цифровими і щоб це було зручним для громадян», – сказала вона.

Чорногоренко зазначила, що цей функціонал може з’явитися у додатку у кінці червня або на початку липня.

Раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що впродовж місяця у мобільному застосунку «Резерв+» з’явиться оновлення і відображатиметься також спеціальний код, аналогічний тому, який повинен міститися на військово-обліковому документі. Такий код буде дійсним для перевірки працівниками ТЦК та СП, поліції, Держприкодонслужби.

Його можна буде носити з собою замість військового квитка. Про це повідомив голова парламентської фракції «Слуга народу», член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія у Телеграмі.

Політик повідомив, що за даними Міністерства оборони, станом на сьогодні, 2944 осіб оновили свої персональні дані у ТЦК та СП, 3703 - у ЦНАПах.

Водночас 415 094 українці оновили дані через платформу «Резерв +».

«Наступний крок - генерація QR коду, який буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток», - поінформував Арахамія.

Голова депутатської фракції пояснив, що такий QR-код буде працювати «по аналогії з COVID-сертифікатом».

0
репостів
0
репостів