Розділ Суспільство

На об'їзній дорозі Шепетівки хтось викинув будівельне сміття

Автор 30 квітня 2024, 16:38

Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області вкотре звертається до користувачів дорожньої інфраструктури Шепетівщини. Приводом стали викинуті будівельні відходи на об'їзні дорозі Шепетівки.

З огляду на чергове погіршення експлуатаційного стану ділянки автошляху національного значення Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів, пов'язаного із засміченням придорожньої інфраструктури на околицях м. Шепетівка, вкотре закликаємо мешканців та підприємств Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги відводу автомобільної дороги.

Такі діяння можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами як порушення вимог статті 139 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягнуть за собою накладення штрафу або або громадські роботи.

439849831 829111189254672 3762603824396544237 n

Зауважуємо, що в умовах воєнного стану першочергова увага Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області зосереджена на відновленні аварійних штучних споруд, виконанні робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг міжнародного та національного значення, а також на забезпеченні належного транспортного сполучення автомобільними дорогами загального користування державного значення, які відіграють важливу роль в обороноздатності країни для відсічі збройної агресії російської федерації проти України і захисту держави.

Дорожники акцентуємо увагу на тому, що роботи з прибирання придорожніх смуг змушують шляхове господарство переспрямовувати дорогоцінний, та і без того обмежений, фінансовий ресурс та час з головної проблеми - усунення дефектів покриття.

Вони закликають учасників дорожнього руху та користувачів дорожньої інфраструктури:

  • залишати сміття у спеціально відведених місцях;
  • не вивозити мішки з побутовим непотребом до зупинок громадського транспорту та місць відпочинку водіїв;
  • не кидати сміття на узбіччя.

Звертаємось до мешканців області, міських, селищних, сільських органів самоврядування з проханням допомоги в проведенні очищення придорожніх смуг на своїх територіях від сміття та вжиття відповідних заходів для недопущення їх засмічення у майбутньому.Не будьте байдужими до санітарного стану довкілля.

Нагадаємо, місяць тому на околицях Шепетівки дорожники вже виявляли велике стихійне сміттєзвалище. Таким чином проблема носить вже систематичний характер.

Останнє редагування 30 квітня 2024, 16:56
0
репостів
0
репостів