Розділ Суспільство

Міноборони перезапустило «Оберіг»: зроблено 23 млн запитів на оновлення даних громадян

Автор 13 квітня 2024, 21:44
 Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад

Міністерство оборони України удосконалило електронну систему "Оберіг", яка використовується у процесі мобілізаційної кампанії. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад, повідомляє сайт Конгресу.

"Міноборони перезапустило електронну систему "Оберіг", яка забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб'єкта. Система інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та судовою адміністрацією", – сказав заступник міністра оборони.

За інформацією Івана Гаврилюка, зроблено 23 млн запитів на оновлення даних громадян, і "на сьогоднішній день оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації, в усіх 24 регіонах України та Києві".

"Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження військово-лікарських комісій. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки, і перевести у цифровий формат увесь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина", – підкреслив Гаврилюк.

Він зазначив, що мета Міністерства оборони – "забезпечити прозорість і оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов'язок захисту Батьківщини".

Нагадаємо, що 11 квітня Верховна Рада проголосувала в цілому за закон про мобілізацію. Згідно нього військовозобовʼязані повинні будуть постійно носити при собі військово-обліковий документ (ВОД) та оновити свої дані в електронному кабінеті, ЦНАПі чи ТЦК.

Іван Гаврилюк також розповів про роботу рекрутингових центрів, які наразі відкриваються у регіонах. Починаючи з 11 лютого, в Україні відкрито 10 таких центрів в п’яти регіонах: по одному – у Львові, Полтаві та Запоріжжі, два Центри – у Харкові та шість – у Дніпропетровській області. 

«До кінця липня по країні має бути відкрито ще 22 таких центри. Станом на сьогодні через відкриті центри вже зафіксовано понад тисячу звернень. І понад 200 осіб вже оформлюються на посади. Ми очікуємо що за результатами роботи рекрутингових центрів ми збільшимо кількість контрактів до чотирьох-п’яти тисяч на місяць», – повідомив Гаврилюк.

Також з початку квітня запущено агрегатор вакансій до лав Сил оборони України, які були розміщені на платформах LobbyX, Work.ua, robota.ua та OLX Робота.

«Тепер в одному місці можна знайти єдину стрічку зі всіх вакансій, які були розміщені на сайтах, що підписали документи про співпрацю з Міністерством оборони України. Ми активно інформуємо суспільство щодо можливостей реалізувати себе в Силах Оборони України», – зазначив заступник Міністра.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство оборони України запустило онлайн-платформу «Військовий асистент», створену спеціально для військовослужбовців. Вона спростить подачу офіційних документів. На платформі «Військовий асистент» розмістили більш як 80 стандартизованих шаблонів для різноманітних ситуацій — від отримання відпустки до звільнення зі служби. Вони доступні у форматах .doc, .docx, та .pdf, щоб мінімізувати помилки та знизити затримки з затвердженням документів, а також забезпечити ефективний захист прав військових.

0
репостів
0
репостів