Розділ Суспільство

Секретар ради із Ямполя виписувала собі премії, поки сільського голови не було на роботі

Автор 05 квітня 2024, 11:43

Днями Білогірський районний суд Хмельницької області розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності секретаря Ямпільської селищної ради Шепетівського району. Як зазначено на сайті селищної ради посаду секретаря обіймала тоді, як і зараз, Кішан Таміла Анатоліївна.

Із постанови суду стало відомо, що жінка виконувала обов`язки селищного голови Ямпільської селищної ради Шепетівського району Хмельницької області. 19 вересня 2022 року підписала розпорядження згідно якого встановила собі премію в розмірі 35% посадового окладу в зв`язку із чим вчинила адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Така ж ситуація повторилася 20 жовтня 2022 року. А вже 17 березня 2023 року її апетити зросли – виписала собі премію в розмірі 40% посадового окладу.

Чиновниця щоразу визначала премії у період, коли виконувала обов’язки сільського голови.

В судовому засіданні жінка вину в інкримінованих правопорушеннях визнала, щиро розкаялась у вчиненому.

Суд встановив, що Кішан Таміла вчинила шість адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються судом, тому адміністративне стягнення відповідно до ч.2 ст.36 КУАП накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

У підсумку Білогірський районний суд визнав жінку винуватою у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 172-7 та ч.2 ст. 172-7 КУпАП та наклав на неї стягнення у вигляді штрафу у розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень. Також в дохід держави стягнуть судовий збір в розмірі 605,60 грн.

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі протягом 10 днів з дня винесення постанови апеляційної скарги.

Останнє редагування 05 квітня 2024, 15:10
0
репостів
0
репостів