Розділ Суспільство

На Шепетівщині на честь героїв-земляків відкрили Алею пам'яті

Автор 27 березня 2024, 14:43

Сьогодні, 27 березня, у Славуті відкрили Алею пам'яті “Наші Герої” на честь загиблих та померлих захисників України. Це сміливі, нескоримі воїни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які віддали своє життя у боротьбі з російським окупантом у 2014-2024 роках.

"На металевих конструкціях Алеї розміщені світлини 65 полеглих захисників, життя яких було пов’язане зі Славутською громадою. Місце розміщення фото експозиції обрано більшістю рідних Героїв."

На відкриття алеї прийшли славутчани, батьки та рідні загиблих військових, посадовці та військовослужбовці.

Зі словом скорботи та подяки до родин загиблих воїнів звернувся міський голова Василь Сидор:

“Це місце має стати символічним — нагадувати всім нам про подвиг наших Героїв. Про те, якою ціною дається нам свобода. Про те, яку ціну платять воїни за наші мирні ранки та спокійні ночі. Вони любили свою країну понад усе та віддали життя за неї, тому вони достойні найвищого пошанування. Наш обов'язок пам’ятати та цінувати подвиг нашого світлого воїнства і піклуватися про їхні родини. Ми схиляємо голови перед родинами загиблих. Дякуємо вам за виховання справжніх патріотів”.

З промовою виступив начальник Славутського гарнізону, полковник Микола Гресєв:

“Сьогодні ми разом з рідними відчуваємо великий біль та Герої не вмирають, Герої завжди живуть в наших серцях. Ми обов’язково вистоїмо, адже українці стають на коліна тільки у двох випадках: коли проводжають в останню путь Героїв та коли цілують Державний Прапор України”.

Всі присутні вшанували пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів. Цього ж дня започатковано висадку калини, як символ пам’яті полеглих захисників України.

Висаджувати саджанці невдовзі будуть працівники КП “Славута-Сервіс” разом із родинами загиблих.

"Низький уклін захисникам України. Вічна пам'ять, шана і слава Героям України! Ви назавжди у нашій пам'яті й наших серцях!"

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів