Розділ Суспільство

Шепетівчанин проведе 2 роки за ґратами через шкоду довкіллю на 3 млн грн

Автор 05 березня 2024, 20:48

Хмельницьким апеляційним судом підтримано позицію прокуратури щодо скасування виправдувального вироку суду першої інстанції стосовно жителя м. Шепетівка за фактом забруднення земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239 КК України).

Засуджений налагодив схему незаконного вивозу небезпечних відходів з інших регіонів України на територію Шепетівського району. За певну плату чоловік організовував утилізацію металошламу.

Вантажівки з відходами зустрічав особисто неподалік міста Шепетівка та супроводжував до місця розвантаження на території колишнього Шепетівського маслозаводу. В подальшому засуджений використав їх для облаштування заїзду до власного господарства.

Внаслідок цього ґрунт забруднено речовинами міді, нафтопродуктів, нікелю, фосфору, хлоридів, цинку.

Такими діями він завдав навколишньому природному середовищу шкоди на суму понад 3,3 млн грн.

Незважаючи на обґрунтовані докази, наведені публічним обвинувачем, Шепетівський міськрайонний суд провину підсудного у скоєнні кримінального правопорушення не визнав. Прокуратура із вказаним вироком не погодилась та подала апеляційну скаргу.

Апеляційний суд, вислухавши доводи прокурора, скасував виправдувальний вирок та ухвалив новий, яким чоловіка визнав винуватим та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Позов про відшкодування завданих збитків перебуває на розгляді в суді.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 05 березня 2024, 21:06
0
репостів
0
репостів