Розділ Суспільство

Православну церкву України будують у Крупецькій громаді Шепетівського району

Автор 28 лютого 2024, 08:22

Православну церкву України будують у Крупецькій громаді, що на Шепетівщині. Це була давня мрія жителів села Полянь. Адже у селі ніколи не було церкви. Повномасштабна війна сповільнила будівництво, але не забрала бажання чути Боже слово українською.

Синьо-жовтий стяг на найвищому пагорбі на околиці Поляні. Звідси – село як на долоні. У цій мальовничій місцині громада будує церкву святого Юрія православної церкви України. Це була мрія багатьох поколінь.

Жителі Поляні ходять до церкви у сусідній Кривин та у місцеву капличку. ЇЇ облаштували у приміщенні колишньої насосної станції. Поряд – джерело Покрови Святої Богородиці. Після того як утворилася Крупецька територіальна громада, сюди підвели дорогу, поклали бруківку, облаштували купіль. Але мрія про церкву, де б лунала українська мова не полишала місцевих жителів.

У вересні 2020 року громада реєструє Свято-Георгіївську парафію. Силами місцевих жителів, підприємців Шепетівського району, Крупецької сільської ради зводять фундамент. Повномасштабне вторгнення сповільнило будівельні роботи.

І так цеглина за цеглиною, на пагорбі з’являються нові обриси майбутньої церкви.

До церкви підвели електрику. А як тільки накриють купол, встановлять вікна та двері – розпочнуть богослужіння. І своя, українська церква у Поляні обов’язково буде.

Останнє редагування 27 лютого 2024, 22:26

Відео

0
репостів
0
репостів