Розділ Суспільство

Крупецька громада відновлюється після ворожого обстрілу: 4 місяці потому

Автор 23 лютого 2024, 20:17

Ґанок Крупецького ліцею, що у Шепетівському районі, нагадує про ворожий напад у жовтні минулого року. Тоді навчальний заклад зазнав найбільших пошкоджень у громаді. Вибухова хвиля вибила понад сто вікон, чотири десятки дверей, уразила дах. Пошкодила новий шкільний автобус, придбаний за державні та кошти громади.

За лічені дні у закладі діти продовжили навчання в очному форматі. Вікна закрили плівкою, зовнішні стіни обшили дошкою. І поступово розпочали відновлювати все як було раніше.

Нині «добрий день» у місцевому садочку «Сонечко». Тут знову гамірно та чутно дитячий сміх. 25 жовтня минулого року було навпаки. Тоді працівники вранці прийшли на роботу, а їх зустріли розбиті вікна, двері та зруйновані стіни.

1205 житлових будинків та 20 адміністративних споруд зазнали пошкоджень. Жителі громади реєструвалися на компенсацію збитків у місцевому ЦНАПі.

Відразу після атаки у громаді створили оперативний штаб. Поступово відновили освітні, медичні та адміністративні будівлі. Допомагали місцевим жителям. Оперативно на атаку відреагували у Хмельницькій обласній військовій та Шепетівській районній адміністраціях.

«Все, що нас не вбиває, робить сильнішими» – філософськи зауважує Валерій Михалюк. Попри все Крупецька громада продовжує рух вперед.

Українців не зламати. І жителі Крупецької громади довели це на власному прикладі. Як би не було важко продовжують допомагати армії й землякам, котрі зараз боронять Україну. Зупинятися, кажуть, не мають права. Про це щоднини нагадують світлини 11 – ти загиблих односельця.

Відео

0
репостів
0
репостів