Розділ Суспільство

На Шепетівщині розписують артилерійські гільзи, які допомагають збирати кошти на ЗСУ

Автор 19 лютого 2024, 15:15

На Шепетівщині декорують артилерійські гільзи, після чого волонтери їх розігрують або продають на благодійних аукціонах. Одна з таких гільз 14 лютого принесла 8635 грн до збору на ремонт 2-х медеваків.

“Перетворюють” гільзи від снарядів на мистецькі артефакти у Вищому художньому професійному училищі № 19, що у селищі Грицеві Шепетівського району.

Зокрема, займаються цим майстер виробничого навчання Микола Оскома, викладач спеціальних дисциплін Ірина Ковтонюк, а також студентки із групи оформлювачів вітрин приміщень і будівель Христина Романченко й Діана Карпюк.

Декоровані пейзажами, квітами, вигадливими орнаментами, патріотичною символікою гільзи передають шепетівським волонтерам. На такі мистецькі предмети є попит. Наприклад, під час інтернет-аукціону 14 лютого одну з гільз, розписаних грицівчанами, мешканка Київської області Віта Книшовська оцінила у кілька тисяч гривень.

Виручені кошти, як зазначила волонтер Руслана Ребекевша у фейсбуці, підуть на ремонт броньованих медичних автівок. Ці засоби пересування вкрай необхідні для підрозділів, у яких служать наші земляки.

0
репостів
0
репостів