Розділ Суспільство

На Шепетівщині поліцейських вчили як боротись зі стресом

Автор 30 січня 2024, 14:16

На Шепетівщині поліцейські навчались ефективно протидіяти тривожності та стресу. В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської, поліцейські психологи проводять корисні тренінги із саморегуляції для особового складу підрозділів.

"Стрес – це стан особливого напруження, в той же час це адаптивна реакція організму на несприятливі впливи. Одні люди справляються зі стресом досить легко, не надають значення неприємностям. Інші довго та болісно переживають, що може призвести до серйозних наслідків, навіть хвороби. Моя задача – навчити поліцейських долати стрес у короткі терміни та швидко відновлювати свої ресурси", – розповідає спеціаліст сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Хмельницькій області Юлія Миколаєнко.

Під час тренінгу поліцейські опановували техніки дистанціювання і стабілізації та травмо – фокусованої терапії. Це сучасні дієві прийоми, які допомагають боротися зі стресом та почуватися впевнено у складних життєвих обставинах.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів