Розділ Суспільство

На Шепетівщину завітав морський піхотинець, якого вважали автором фрази про “русскій воєнний корабль”

Автор 25 січня 2024, 18:33

Учора, 24 січня, на Хмельницьку АЕС завітав військовослужбовець Роман Грибов, якого багато хто вважав автором відомої фрази “русскій воєнний корабль, іді на…”. Нещодавно підрозділ ЗСУ, у якому він служить, надіслав атомникам звернення про потребу у важливому обладнанні. І колектив із відповіддю не забарився.

На черговому засіданні робочої групи по співпраці з волонтерами атомники вирішили допомогти захисникам. За кошти перераховані працівниками енергопідприємства волонтери громадської організації "Енергія наших сердець" придбали усе необхідне:

  • компактні зенітно-пошукові прожектори ручного типу
  • два квадрокоптери mavic 3 з додатковими  батареями живлення
  • флеш накопичувачі  для запису відеоматеріалів

Усе це представники колективу атомників  передали військовим.

Заступник генерального директора філії ВП "Хмельницбка АЕС" з персоналу Богдан Шмигельский подякував працівникам та військовим:

Хочу подякувати нашому персоналу за те, що відгукується  на кожне прохання. За те що постійно вже протягом майже двох років допомагає  Збройним силам. Ми бачимо що наша підтримка важлива і технічно, і морально. Завжди з радістю і з вогником, і з бажанням перемоги в очах військові її отримують. Тому я дякую нашим працівникам  і дякую Збройним силам України за те, що вони дозволяють нам мирно жити, мирно працювати.

Усі охочі мали можливість взяти участь в імпровізованій автографсесії з Романом Грибовим, підписати собі листівку або зробити фото на згадку.

Від початку повномасштабного вторгнення колектив Хмельницької АЕС перерахував для допомоги силам оборони України вже понад 235 млн гривень власних коштів. 

Додамо, що морський піхотинець Роман Грибов родом із Черкащини. У складі загону прикордонників 24 лютого 2022 року захищав острів Зміїний від атак російських військ.

Він тривалий час вважався автором знаменитої фрази “русскій воєнний кораль, іді на…”, яку начебто проголосив у відповідь на вимогу росіян скласти зброю та здатися.

Понад місяць перебував у ворожому полоні разом із побратимами, пережив фізичні та психологічні тортури. Після реабілітації повернувся у стрій.

Згодом Державна прикордонна служба заявила, що Роман Грибов не є автором фрази про російський корабель. Морпіх взяв відповідальність за цю фразу і був частиною інформаційної операції прикриття для справжнього автора – прикордонника, який перебував у полоні, і лише пізніше його вдалось визволити.

Останнє редагування 25 січня 2024, 18:49

Відео

0
репостів
0
репостів