Розділ Суспільство

За 2023 рік розглянуто 1087 заяв, розкрито 48 злочинів: у Шепетівці прозвітували про роботу дільничних офіцерів

Автор 25 січня 2024, 15:47
Сергій Гнатюк Сергій Гнатюк

У ході засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради було заслухано інформацію начальника сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області. Про це повідомили на сторінці органу самоврядування.

Майор поліції Сергій Гнатюк доповів Про підсумки роботи дільничних офіцерів поліції СДОП ВП Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області на території Шепетівської ТГ за 2023 рік.

Територію Шепетівської ТГ поділено на 5 дільниць, які обслуговують 3 старших дільничних офіцери поліції та 2 дільничних офіцери поліції, якими щоденно проводиться робота на території обслуговування щодо виявлення та припинення адміністративних правопорушень, розкриття кримінальних правопорушень, перевірки підоблікових осіб, а також вживаються інші заходи згідно з функціональними обов’язками.

Крім цього з метою попередження правопорушень у сфері побуту, покращення профілактичної роботи з проблемними сім’ями, поліпшення індивідуально-виховної роботи серед осіб, які схильні до вчинення домашнього насильства, відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашнього насильства», дільничними вживаються заходи, спрямовані на своєчасне виявлення осіб, схильних до вчинення домашнього насильства, про що інформуються відповідні органи.

Завдяки вжитим організаційно-практичним заходам, дільничними офіцерами поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Шепетівського РУП протягом 2023 року активізовано роботу по проведенню індивідуально – профілактичної роботи з особами, схильними до скоєння правопорушень, охорони публічної безпеки та порядку, попередженню адміністративних правопорушень та участі у розкритті кримінальних правопорушень.

Так, дільничними офіцерами поліції, протягом 2023 року було розглянуто 1087 заяв, розкрито 48 злочинів та кримінальних правопорушень. За звітний період задокументовано 345 адміністративних правопорушень. По матеріалах дільничних офіцерів поліції відносно 3 осіб, які формально підпадали під дію Закону України „Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі”, встановлено адміннагляд та відносно 5 осіб було продовжено.

Дільничних офіцерів поліції сектору дільничних офіцерів поліції було націлено на виявлення адміністративних порушень, які безпосередньо впливають на стан правопорядку, завдяки чому на території Шепетівської ТГ було виявлено та задокументовано 18 адміністративних правопорушень за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство), 49 адміністративних порушень за ст. 51 КУпАП (дрібне викрадення чужого майна).

Дільничним офіцерам поліції слід звернути увагу на якісний збір матеріалів під час проведення перевірок скарг, повідомлень та звернень громадян. Недоліки постійно розглядаються на оперативних нарадах за участю особового складу, постійно здійснюється аналіз та визначаються напрямки покращення службової діяльності.

0
репостів
0
репостів