Розділ Суспільство

Президент вручив сертифікати на квартири Героям України з Шепетівщини

Автор 03 січня 2024, 15:21
Президент вручив сертифікати на квартири Героям України з Шепетівщини Президент України Володимир Зеленський вручає сертифікат на квартиру Герою України Андрію Круглову

У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців – Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Вручення відбулося в Маріїнському палаці в Києві.

«У вільному Києві, у Маріїнському палаці ми продовжуємо нашу традицію шани та вдячності воїнам України. Тим, хто захищає Україну і на землі, і в небі, і в нашому українському Чорному морі. Нашим героям, які змогли довести, що українці своїми надзвичайними вчинками та своєю надзвичайною силою здатні спрямовувати історію в правильному напрямку. Якби не такі люди, як ви, як наші Герої, якби не така сміливість українського народу, Україна б не вистояла», – сказав Президент, звертаючись до присутніх.

Глава держави наголосив, що українці вміють перемагати обставини, а наші воїни мають хоробрість, щоб долати підлість Росії.

«І ми її обов’язково подолаємо. Попри всі ракетні удари Росії, попри будь-які наміри ворога ми обов’язково захистимо нашу державу. І хай незалежна та сильна Україна завжди буде вдячною кожному, хто бився заради неї, кожному, хто працював заради неї, кожному, хто може сказати, що українське життя – це його здобуток, його результат», – зазначив Володимир Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять усіх українських воїнів, усіх громадян України, які віддали життя за збереження держави.

Президент України Володимир Зеленський вручив два сертифікати на квартиру жителям Шепетівщини. Один отримав Герой України Андрій Круглов. Інший — родина загиблого воїна Дениса Ріхтера.

Підполковник Андрій Круглов родом з Шепетівщини. Він командує окремим зенітним ракетним дивізіоном зенітних ракетних комплексів "Бук-М1". 28 лютого 2022 року отримав звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" за виведення підрозділу ЗРК "Бук" з-під ударів ворога й знищення двох російських гелікоптерів та літака.

Дениса Ріхтер — старший сержант ЗСУ зі Славути. Загинув 25 травні 2022 року на Бахмутському напрямі. 20 квітня 2022 року указом Президента України був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 23 лютого 2023 року військовий посмертно отримав звання Героя України разом з орденом "Золота Зірка". У нього залишились дружина і двоє синів.

Відповідно до ініціативи Президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло.

Останнє редагування 03 січня 2024, 15:32
0
репостів
0
репостів