Розділ Суспільство

Сесія міськради: приватизація “будинку побуту”, електронний документообіг, будівництво водопроводу та придбання сміттєвоза

Автор 23 листопада 2023, 16:28

23 листопада, у ході чергового засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль, депутати розглянули 47 питань порядку денного. Про це повідомили на сторінці органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про передачу земельної ділянки з комунальної власності у державну, про надання згоди на поділ земельних ділянок та передачу в суборенду, про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, та припинення права користування земельною ділянкою. На 2024-2028 роки затверджено Програму регулювання та розвитку земельних відносин у Шепетівській міській територіальній громаді, а також затвердили перелік земельних ділянок, право власності на які буде реалізовано через аукціон.

Внесено зміни до Регламенту Шепетівської міської ради VIIІ скликання, у зв’язку із запровадженням електронного документообігу й використанням цифрових носіїв у підготовці депутатів міської ради до пленарних засідань.

З метою посилення соціального захисту населення, підвищення ефективності системи надання громадянам соціальної підтримки на 2024-2026 роки затверджено комплексну програму соціального захисту населення Шепетівської громади та Програму соціальної підтримки осіб, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, членів їх сімей, сімей загиблих Захисників і Захисниць України та деяких інших категорій осіб на 2024 рік. Для забезпечення соціальної підтримки осіб, які потребують сторонньої допомоги шляхом надання якісних соціальних послуг затвердили Програму призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2024 рік

Керуючись Бюджетним кодексом України, затверджено Програму заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2024 рік та внесено зміни до Програми підтримки діяльності органів самоорганізації населення, в частині фінансування.

Відповідно до змін внесених до програми забезпечення заходів мобілізаційної підготовки Шепетівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, збільшено фінансування на доправлення військовослужбовців до місця проходження служби та матеріально-технічні засоби для виконання мобілізаційного завдання.

У зв’язку із перейменуванням вулиць у громаді, внесено зміни до відомостей та затверджено у новій редакції Статути комунальних медичних закладів. На 2024-2025 роки продовжено дію Програми забезпечення діяльності КНП Шепетівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Шепетівської міської ради на 2020-2022 роки та покращення надання медичної допомоги населенню.

Прийнято рішення про впровадження місцевої мережі стаціонарних технічних засобів для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі на вулично-дорожній мережі Шепетівської громади.

Розглянувши звернення КП «КНП Шепетівський Центр ПМСД», комунальному підприємству надано дозвіл на списання транспортних засобів.

З метою ефективного використання нерухомого комунального майна, учасники засідання підтримали проект рішення про приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні нежитлової будівлі за адресою вул. Соборності, 6 (будинок побуту), та утворення аукціонної комісії.

Внесено зміни й доповнення в додаток до Програми Розвитку комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства на 2022-2025, які передбачають виготовлення ПКД, проведення експертизи, геодезичних і монтажно-будівельних робіт для будівництва вуличної водопровідної мережі по вулицях Олени Теліги, Вінниченка, Польовій та Якова Гальчевського у м.Шепетівка.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

Взято до відома інформацію про стан виконання бюджету громади за січень-вересень 2023 рік. За вказані місяці до бюджету громади надійшло 109,96% від запланованого обсягу доходів, у тому числі : 112,1% податків і зборів (обов’язкових платежів) та 100,3 % міжбюджетних трансфертів, які були спрямовані на виконання функцій делегованих державою.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу.

Внесено зміни до бюджету громади на 2023 рік. Серед іншого, в межах фінансових ресурсів кошти спрямовуються на придбання медикаментів для онкохворих громадян, придбання матеріалів для поточного ремонту будівлі ДЮСШ та встановлення когенераційної установки на котельні (виготовлення ПКД, проведення експертизи і будівельно-монтажних робіт), та на заходи й роботи з територіальної оборони. Також буде профінансовано закупівля засобів навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти, придбання сміттєвоза обладнаного під євроконтейнери та придбання системи контролю та управління доступом для військової частини.

0
репостів
0
репостів