Розділ Суспільство

У Нетішині військові облаштували автомобільну майстерню

Автор 22 листопада 2023, 14:36

На початку повномасштабного вторгнення росії багато нетішинців без вагань пішли боронити рідну землю. Спочатку хлопці йшли до місцевої ТрО, а потім гуртом до Збройних Сил України. Боронячи нашу країну, військові зустрічаються з багатьма проблемами на фронті, однією з яких стала велика потреба в автомобілях, які необхідні для виконання поставлених завдань. На жаль, автівки на війні, як і дрони, є розхідним матеріалом, а ті, що вціліли, потребують капітального ремонту.

З такою ситуацією мав справу і нетішинець, учасник бойових дій Дмитро. У нього та його побратимів з Нетішина виникла ідея: потрібно самим ремонтувати авто якісно та швидко. Все починалося з двох приватних гаражів. Приїжджаючи у відпустку хлопці власними силами ремонтували авто з фронту, хтось вмів робити одне, хтось інше. За власні гроші вони купляли всі необхідні інструменти та розхідні матеріали. З часом їм почали допомагати місцеві хлопці на волонтерських засадах.

Дмитро та його побратими військові, які всі разом є членами ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО», почали ремонтувати не лише свої автомобілі, але й допомагати з ремонтом авто іншим військовим. Так виникла потреба в більшому приміщенні, де можна було б розмістити все необхідне обладнання, та в одному місці виконувати всі ремонтні роботи. І хлопці знайшли потрібне приміщення та орендували його за власний кошт, так з’явилась можливість виконувати швидше ремонт авто, а відповідно, збільшити їх кількість.

До їхньої майстерні привозять вкрай пошкоджені автомобілі, але хлопці їх не лише ремонтують, але й роблять більш маневреними. В автомайстерні зараз працюють не лише самі військові, коли приїжджають у відпустку, а і мешканці нашої громади, які виконують роботи на волонтерських засадах, чим наближають нашу перемогу.

Начальник Нетішинської міської військової адміністрації Григорій Олендра зацікавився роботою наших неймовірних військових та вирішив особисто поспілкуватися з хлопцями, щоб дізнатися, які у них є проблеми та потреби. 17 листопада Григорій Олендра та міський голова Олександр Супрунюк зустрілися з Дмитром та його побратимами та на власні очі побачили як працюють майстри.

Хлопці розповіли про те, що військові з передової часто приїжджають на ротацію чи у відпустку автомобілями на яких виконують бойові завдання та які потребують ремонту, залишають їх в автомайстерні, а отже залишаються без транспорту. У ротації чи відпустці кожна хвилина дуже цінна, тому виникла необхідність у пошуку коштів для купівлі декількох авто, які можна було б надавати військовим на декілька днів поки їх автомобілі ремонтуються для того, щоб вони могли доїхати до рідних та близьких. За декілька днів відпустки вони мають встигнути приділити час рідним і близьким та вирішити багато інших задач, адже військові ніколи не повертаються на фронт з пустою машиною, завжди везуть з собою необхідні для побратимів речі.

Дмитро з побратимами є прикладом для наслідування, адже вони не тільки боронять нашу державу, але й знаходять в собі сили ремонтувати автомобілі для своїх підрозділів та допомагати іншим військовим. Начальник Нетішинської МВА Григорій Олендра взяв під свій контроль організацію підтримки військової автомайстерні.

Нетішинська МВА

0
репостів
0
репостів