Розділ Суспільство

У Судилкові супроводжують дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатів

Автор 21 листопада 2023, 14:05

КУ “Центр надання соціальних послуг” Судилківської сільської ради у співпраці із ГО «Ліга соціальних працівників України» продовжує реалізацію проєкту ЮНІСЕФ «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» спрямованого на соціальну підтримку дітей сільської ради, які повернулися з інтернатних закладів та їх сімей та дітей групи ризику.

«Найголовнішим завданням проєкту є запобігання повторній інституалізації дітей і їх зарахування до навчального закладу за місцем проживання. Із серпня 2023 року надається супровід для 14 діток, які проживають на території Судилківськоі сільської ради. За цей час реалізації проєкту всім родинам було надано гуманітарну допомогу (продукти харчування, одяг, засоби індивідуальної гігієни, канцтовари тощо), а також надавали допомогу в оформленні державних соціальних виплат, надання житлової субсидії; оформлення єдиного квитка для студентки; отримання соціального житла; здійснювалися заходи щодо підвищення батьківського потенціалу батьків та опікунів; надано допомогу родинам у проходженні дітьми медичних оглядів та покращення рівня побуту дітей та заохочення їх до навчання.», - досвідом поділилася Ніна Огнівчук, соціальний фахівець ГО «Ліга соціальних працівників України» та Голова Правління ГО «Центру «Натхнення».

А ось що розповідає про цей проект наш Євгеній, яким опікується його дідусь:

«Коли у мене було День народження, то я вперше мав можливість відсвяткувати його у дитячому комплексі у місті Шепетівка разом із друзями! Це було так весело! Ми стрибали на батутах, гралися, куштували бургери та смачний фруктовий напій. Це, дійсно, найкращий день народження у моєму житті! Дякую всім, хто залучений до даного проєкту ЮНІСЕФ!»

Реалізація проєкту ЮНІСЕФ «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» у громаді продовжується.

Для належного оцінювання потреб та подальшого соціального супроводу даних сімей за результатами фахового конкурсного відбору, проведеного громадською організацією «Ліга соціальних працівників України», відібрано 2 фахівці із соціальної роботи: Ніну Огнівчук та Тетяну Тріщук. Для фахівців розроблено відповідний методичний інструментарій, вони ефективно застосовують його у роботі з сім’ями та дітьми.

Судилківська сільська рада

Останнє редагування 21 листопада 2023, 20:25
0
репостів
0
репостів