Розділ Суспільство

З 1 листопада на Хмельниччині заборонено рибалити на зимувальних ямах

Автор 30 жовтня 2023, 08:59

З метою збереження водних біоресурсів під час зимівлі з 1 листопада і до початку нерестового періоду на водних об’єктах Хмельницької області заборонений вилов риби на зимувальних ямах. Діятиме заборона до початку нересту.

Зимувальна яма — це поглиблення дна частини рибогосподарського водного об’єкта, де скупчуються водні біоресурси в осінньо-зимовий період, межі якої визначаються у встановленому порядку Правил любительського і спортивного рибальства.

На зимувальних ямах забороняється:

  • промисловий вилов водних біоресурсів;
  • любительське і спортивне рибальство в тому числі з берега;
  • пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден;

"Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям.

Відповідно п.4 пп.3 Р.IV Правил любительського і спортивного рибальства забороняється риболовля у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм."

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 — 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

Перелік зимувальних ям тут

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавств. Повідомити про порушення можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 384-98-10.

За матеріалами Хмельницького рибоохоронного патруля

0
репостів
0
репостів