Розділ Суспільство

Сьогодні Україна переходить на зимовий час

Автор 28 жовтня 2023, 17:43

Нагадуємо, що вже сьогодні, у ніч проти 29 жовтня о 04.00 годині ранку, переходимо на зимовий час. Отже, стрілки годинника переводимо на одну годину назад. Тобто о 04:00 год. годинник потрібно буде перевести на 03:00 год. У результаті зможемо спати на годину довше.

Не забувайте, що більшість електронних пристроїв перейдуть самостійно, але механічні або не під’єднані до інтернету пристрої необхідно переводити вручну.

Перехід на "зимовий" та "літній" час проводиться у більшості європейських країнах. Головна причина переведення годинника двічі на рік – економія електроенергії.

А для того, щоб така зміна режиму дня не стала стресом для організму, важливо до цього підготуватися. Тож тримайте поради, як поліпшити якість сну та не постраждати від збою "внутрішнього" годинника через переведення стрілок:

  • не вживайте кофеїн за 6 годин до сну (каву, чай);
  • відмовтеся від вживання алкоголю та тютюну, особливо перед сном;
  • не вживайте важку, гостру та солодку їжу за кілька годин перед сном, але можна зробити легкий перекус;
  • не займайтеся фізичною активністю перед сном, робіть це вдень, а ввечері оберіть легку прогулянку;
  • регулярно провітрюйте кімнату, дотримуйтесь комфортного для себе температурного режиму;
  • забезпечте тишу та зменште освітленість спальні, за 30 хвилин до сну не скрольте стрічку соцмереж, вимкніть телевізор та комп'ютер. І взагалі уникайте ввечері емоційного навантаження, яким багаті гостросюжетні фільми та тривожні новини.

Тож цінуймо час. Нехай він працює на вас та на вашу користь! І не забуваймо про своє здоров’я. Адже бути в ресурсі - означає бути спроможним робити все заради нашої з вами Перемоги!

0
репостів
0
репостів