Розділ Суспільство

Зеленський: "Найбільш вірогідно, що мішенню була Хмельницька атомна станція"

Автор 25 жовтня 2023, 20:11

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив черговий щоденний відеозвіт за події останньої доби. Своє відеозернення він розпочав саме з теми удару російськими БПЛА по Шепетівському району.

Хмельницька область, місто Славута. Там триває фіксація всієї шкоди від вибуху російських дронів минулої ночі. «Шахеди» були збиті, але багато пошкоджених будинків – вибите скло у вікнах, двері, дахи будівель.

Президент вважає, що найбільш вірогідно, що мішенню для цих дронів була Хмельницька атомна станція. Хвилею від вибуху вибило вікна, зокрема, й на території АЕС... Станом на зараз відомо, що два десятки місцевих мешканців травмовані. Усім надана необхідна допомога.

Цей удар у напрямку АЕС – чергове нагадування для всіх наших партнерів, наскільки важливо посилювати українську ППО й наскільки небезпечно, коли Росія може обходити світові санкції. Багато компонентів і в ударних дронах, які застосовують російські терористи, і в ракетах – походженням з інших країн, від різних компаній, зокрема від західних компаній. Дієвість санкцій проти Росії – це буквально захист від тероризму.

Завтра у моєму графіку участь у засіданні Європейської ради – на рівні лідерів держав ЄС. І серед іншого говоритиму саме про це: санкції проти Росії потребують розширення й посилення. І кожен російський удар, а особливо такі зухвалі, які спрямовані проти атомних станцій та інших критичних об’єктів, – це аргументи, що тиску на державу-терориста недостатньо.

Останнє редагування 25 жовтня 2023, 20:18

Відео

0
репостів
0
репостів