Розділ Суспільство

Родичам двох загиблих воїнів з Шепетівщини вручили їх посмертні ордени

Автор 25 жовтня 2023, 18:47

Сьогодні, 25 жовтня, на Ізяславщині відбулась почесна місія вручення державних відзнак. Та, на жаль, цього разу двоє українських захисників отримали високі державні нагороди посмертно...

Жодні слова й нагороди не повернуть рідним найдорожчих їм людей, та наш обов’язок – берегти пам’ять про наших Воїнів Світла. У нерівних боях з цинічними та підлими російськими окупантами українські оборонці демонструють особливу відвагу і самопожертву. Їхні подвиги заслуговують найвищих державних відзнак як при житті, так і посмертно.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня:

  • старшого сержанта, стрільця 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти, 47-річного мешканця с.Завадинці Ізяславської міської територіальної громади Дячука Юрія Миколайовича;
  • солдата, розвідника снайпера 3 розвідувального відділення 2 розвідувального взводу розвідувальної роти, 24-річного мешканця с.Шекеринці Плужненської сільської територіальної громади Гребенюка Володимира Ігоровича.

Воїни Світла загинули під час виконання бойових завдань на Луганщині.

Церемонія вручення державних нагород відбулась у приміщенні Ізяславської міської ради. Відзнаки родичам загиблих воїнів вручили заступник начальника Шепетівської районної військової адміністрації Ольга Лащ спільно із Ізяславським міським головою Сергієм Шлегелем, начальником Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковником Сергієм Царуком та начальником третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергієм Мельником.

Вручаючи ордени рідним, посадовці зазначили, що жодні слова й нагороди не повернуть рідним найдорожчих їм людей (люблячого сина, коханого чоловіка, найкращого у світі татка), але наш обов’язок – берегти пам’ять і розповідати про мужність наших Воїнів Світла. Адже вони – справжні патріоти рідної землі, відважні українські оборонці. Кожен з них вчинив подвиг – мужньо захищали свою землю від російських окупантів до останнього свого подиху. Всі, хто нині вже в Небесному Війську, навічно залишаться у пам’яті і серцях вдячних українців. Завдяки таким хлопцям – сміливим, відважним та нескореним – наша Україна була, є та буде! Героям Слава!

Ізяславська міська рада

0
репостів
0
репостів