Розділ Суспільство

У боях за Україну загинув прикордонник з Шепетівки

Автор 10 жовтня 2023, 12:39

У боях за Україну загинув ще один мужній воїн – прикордонник Андрій Юзьков із Шепетівки. За плечима він мав службу в ДШВ та участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Йому назавжди залишилося 28 років. Про втрату сповістило Територіальне управління Служби судової охорони у регіоні.

"Хмельниччина втратила ще одного гідного сина. Ще в одній домівці оселилося горе… У нашій пам'яті ти назавжди залишишся щирим, життєрадісним і усміхненим Андрієм, який завжди прийде на допомогу. Вічний спокій твої душі, Герою. Спочивай з миром", – йдеться у повідомленні.

Юзьков Андрій Геннадійович народився 6 грудня 1994 року в місті Шепетівка на Хмельниччині. Після закінчення місцевої гімназії №4 одразу ж пішов на строкову службу в Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Коли Росія вперше напала зі зброєю на Україну, чоловік став на захист рідної землі – у 2016-2018 роках воював в межах антитерористичної операції (АТО) на сході. Згодом став прикордонником.

Не відомо, в якій бригаді під час повномасштабної війни служив солдат Юзьков. Водночас наголошується, що його життя обірвалося 8 жовтня під час виконання бойового завдання. Очевидно, він загинув на Чернігівщині, захищаючи Новгород-Сіверську міську територіальну громаду.

"Андрій був справжнім Героєм, який воював за наше мирне життя, за щасливе майбутнє своєї родини, за незалежність України. Ми пам’ятатимемо його жертву та славу як Героя-захисника, який пожертвував власним життям за нашу країну", – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці громади.

Там висловили глибоке співчуття та розділили біль втрати разом із його рідними.

11 жовтня 2023 року відбудеться прощання з Героєм-захисником у місті Новгород-Сіверський Чернігівської області.

О 11:00 розпочнеться заупокійне богослужіння за загиблим воїном у Спасо-Преображенському монастирі.

О 12:00 відбудеться прощання біля Вічного Вогню.

Поховають Героя на Покровському кладовищі.

Щиро співчуваємо родині загиблого Героя.

0
репостів
0
репостів