Розділ Суспільство

У Шепетівці побільшало оновлених сміттєвих майданчиків

Автор 09 жовтня 2023, 14:30

У Шепетівці продовжують обладнувати нові сміттєві майданчики. Частина з них вже має бокс-накриття. Решту будуть довстановлювати. Про це повідомив міський голова Віталій Бузиль.

Головне, ми постійно збільшуватимемо кількість точок збору. Тож закликаю містян до культури поводження зі сміттям. Чисто там, де не смітять. І ще раз наголошу - великогабаритне, будівельне сміття, гілки та листя викидати у баки заборонено. Для такого сміття є свої правила вивезення.

Нагадаємо, у 2022 році було виготовлено та затверджено Схему санітарної очистки населених пунктів Шепетівської міської територіальної громади (далі Схема). Цей документ дозволив алгоритмізувати черговість заходів із санітарного очищення, обсягів робіт, систем та методів поводження.

Наявність трьох надавачів послуг у громаді роками вносила складнощі у комплексну підтримку належного санітарного стану міста. Тож було прийнято рішення провести відкритий конкурс і консолідувати роботу із ТПВ на одному підприємстві.

Згідно з проведеним конкурсом з визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів на території Шепетівської громади, переможцем конкурсу стало КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство», строком на 10 років.

Станом на сьогодні підприємство закупило перші 2 сучасних сміттєвози та 254 сміттєвих баки нового зразка. Згідно зі Схемою, у громаді повинно бути встановлено 197 контейнерних майданчиків, їх місцерозташування визначено цим же документом.

Нововведення у громаді впроваджуються згідно з рядом законів та нормативно-правових документів. Законодавство визначає необхідність укладання договорів на вивезення сміття, відповідно до Статті 25 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” та Статті 31 Закону України “Про управління відходами”. Тож бюджетні організації, юридичні особи та індивідуальні споживачі повинні обов’язково укласти договір на вивезення ТПВ. Оплата за тарифом у шепетівській громаді визначена та здійснюється з “особи”. Тарифи на послуги з управління відходами встановлено рішенням виконавчого комітету від 21 вересня 2023 року.

Тарифи Тариф без ПДВ,грн./куб.м Тариф з ПДВ,грн./куб.м
Тариф з збирання., перевезення твердих побутових відходів 160,56 192,67
Тариф з видалення твердих побутових відходів 20,62 24,74
Тариф на послугу з управління твердими побутовими відходами 181,18 217,41

Для шепетівчан це означає приблизно 34 грн в місяць з людини.

У громаді також встановлено порядок вивезення великогабаритних та будівельних відходів, відходів зелених насаджень, які збираються окремо від інших побутових відходів.

Габаритне сміття заборонено скидати у баки чи складати поруч із новими майданчиками! У разі наявності таких відходів потрібно узгодити шлях їх вивезення на сміттєполе, зателефонувавши диспетчеру ШРЕП – 068 989 18 28 (у робочі дні).

Біля кожного майданчика із ТПВ встановлюється по 2 камери відеоспостереження, які дозволять відстежувати порушників і застосовувати адміністративне покарання, згідно із статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Недотримання вимог законодавства у сфері благоустрою тягне за собою накладення штрафу у розмірі до 1700 грн.

Останнє редагування 09 жовтня 2023, 15:11
0
репостів
0
репостів