Розділ Суспільство

У Шепетівці з нагоди професійного свята віншували рятувальників

Автор 15 вересня 2023, 16:13

Сьогодні, 15 вересня, в Шепетівському районному управлінні ГУ ДСНС України у Хмельницькій області відбулися заходи з нагоди Дня рятувальника, яке щорічно відзначають 17 вересня. Про це повідомили на сторінці шепетівських рятівників.

Урочистості проводились за участі заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Дмитра Стецюка, народного депутата Олени Копанчук, представники районної військової адміністрації та голів територіальних громад.

Під час заходу рятувальникам району вручені грамоти, подяки та чергові спеціальні звання.

Представники органів влади привітали рятувальників з професійним святом та подякували за їхню нелегку працю.

Міський голова Віталій Бузиль висловив слова вдячності й привітав особовий склад відділення 21 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області з професійним святом та вручив частині сертифікат на суму 200 000 грн на придбання форменого одягу.

За бездоганну службу, особисту мужність виявлену під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та високий професіоналізм Віталій Бузиль відзначив особовий склад частини Почесними грамотами Шепетівської міської ради та подарунками.

17 вересня – День рятівника – свято тих, хто цілодобово знаходиться у постійній бойовій готовності до боротьби з незваним лихом та приходить на допомогу в найважчі хвилини.

На жаль, від початку збройної агресії ворога ДСНС втратила 80 працівників, 287 – поранені, пʼятеро в полоні, один вважається зниклим безвісти. Двох рятувальників втратила і Хмельниччина – Владислава Дворака та Сергія Севрука. Низько схиляємо голову перед світлою пам’яттю Героїв-рятувальників, які загинули, виконуючи свій обов’язок.

Довідково: З початку 2023 року надзвичайники Хельниччини здійснили близько 16000 виїздів, врятували 107 життів: на пожежах 25 людей, 22 – на воді, 39 – під час ДТП, 21 – за інших обставин. Крім того, ліквідували 837 пожеж, піротехніки знищили понад 27 000 боєприпасів часів минулих війн та сучасних, що були виявлені на території Хмельниччини. На ротації сапери Хмельниччини працювали та продовжують працювати на звільнених територіях. На Харківщині, Херсонщині, Донеччині знищили понад 2000 вибухонебезпечних предметів, обстежили 145,5 га територій.

Останнє редагування 15 вересня 2023, 17:36
0
репостів
0
репостів