Розділ Суспільство

Свої 60 років мешканець Шепетівщини Петро Поліщук зустрів на фронті

Автор 25 серпня 2023, 11:57

Історію воїна-лісівника із Шепетівщини, якому сьогодні виповнюється 60 років, розповіли у Подільському лісовому офісі. Петро Поліщук – кранівник філії «Славутське лісове господарство» ДП "Ліси України". Цій роботі від віддав понад 20 років свого життя.

 «Мені подобалося працювати вантажником на крані: погрузка деревини, завантаження вагонів. Добре було робити, якби тільки не війна».

У березні 2022 року Петро Петрович був мобілізований. Він став старшим сепером-гранатометником 53-тьої окремої механізованої бригади. Захищати кордони довелося у найгарячіших точках. Дев’ять місяців боронили державу у Бахмуті. Далі на Вугледарському та Авдіївському напрямках.

 «Складно. Особливо в Бахмуті. Відступали. Техніки не було. Обстрілювали страшно. Просто виходили групами по 10-15 людей. Оскільки я був кулеметником, доводилося прикривати своїх. Інколи залишався сам. Кому тут може бути не страшно? Жити ж усі хочуть!».

Рота, у якій служить воїн-лісівник, займається замінуванням та розмінуванням позицій. Працюють на «нулі» в складних умовах. Потрібно бути уважним і все точно знати, від цього залежить життя бійців.

 «Коли дивишся на все те, що вони тут наробили, бере жах. Вони ж все просто розвалили. Що вони зробили з містами, з людьми, дітьми. Тут не жаліли нікого. Думаєш, як прийдуть до нас, то що буде? У мене ж і самого внучка».

На війні для кожного знайдеться робота: і для молодшого, і для старшого, - каже пан Петро. Молодшим побратимам легше фізично, а старші мають досвід і можуть багато чого підказати.

 «Тут доводиться бути батьком, братом, другом. Часто підходять молоді хлопці, є й такі, що навіть мін ще бояться. Усім все розповідаю, навчаю. Треба, щоб когось слухали, комусь довіряли. До кожного потрібно підійти, поспілкуватися, іноді розрадити. Якщо є порозуміння, то це допомагає проходити випробування».

На свій 60-річний ювілей, зізнається пан Петро, загадуватиме лише одне бажання: щоб закінчилась війна, настала Перемога, вдалося повернутися додому і жити спокійно. На нього чекають дружина, донька, онучка. Чоловік дочки також на передовій.

Дякуємо нашим захисникам за мужність, відвагу і силу. Дякуємо, що захищаєте рідний дім.

Петру Поліщуку ми ж бажаємо якнайшвидшої Перемоги, мирного неба і здоров’я. Нехай всі потаємні бажання здійсняться якомога скоріше.

Віримо в ЗСУ! Слава Україні!

Останнє редагування 25 серпня 2023, 12:02
0
репостів
0
репостів