Розділ Суспільство

Посадовці шепетівської та полонської громади переймають досвід управління на Тернопільщині

Автор 18 серпня 2023, 14:24

Представники громад Хмельницької області в рамках навчального візиту відвідують Тернопільщину. В тому числі були направлені посадовці Шепетівської та Полонської міських рад. Візит за підтримки «U-LEAD з Європою» має на меті ознайомити керівництво громад Хмельниччини з кращими практиками партнерства та співпраці громад Тернопільщини з бізнесом та громадським сектором.

В перший день часники візиту відвідали Кременецьку громаду, де очільники ТГ поділились досвідом започаткування міжнародних партнерств із закордонними муніципалітетами, що дає змогу залучати на проєктній основі додаткові фінансові ресурси та технічну експертизу для потреб громади. Зокрема, ознайомились з результатами реалізації проєкту місцевого КП «Міськводгосп» «Організація збору твердих побутових відходів у м.Кременець» в рамках співпраці міст України-Німеччини NAKOPA.

Другий день учасники навчальної поїздки провели на різних локаціях у Копичинецькій громаді, де мали змогу ознайомитись з досвідом партнерства ОМС з неурядовими організаціями в гуманітарній сфері. Представники громад Хмельниччини побували у громадському коворкінгу в Копичинцях, а також на локації «Простір, дружній до дітей та молоді», створений на базі Будинку дитячої та юнацької творчості у партнерстві з Благодійного фонду «Посмішка UA».

У завершальний день заплановане відвідання індустріального парку «Західноукраїнський промисловий ХАБ», який є прикладом успішного досвіду співпраці громади та бізнесу, а також етномузею під відкритим небом в селі Настасів.

ULEAD з Європою в Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів