Розділ Суспільство

Через спеку змінилися пікові години споживання електроенергії

Автор 05 липня 2023, 16:16

Зі зростанням температури повітря, споживання в енергосистемі у вечірні години вчора збільшилося на 9% у порівнянні з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня. Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго".

Також змінився період максимально споживання протягом доби. Якщо ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 – 22:00, то з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16.00 до 23:00 години. Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00.

Будь ласка, переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно.

Баланс в енергосистемі

Наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вийшов з планового ремонту один з атомних енергоблоків, що додало потужності в енергосистемі.

З підвищенням спеки збільшується використання кондиціонерів. Це призводить до зростання споживання електроенергії, особливо з 16-ї до 23-ї години. Водночас триває ремонтна кампанія на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у вечірні години, коли споживання найбільше.

Ремонти

Активні відновлювальні роботи тривають на всіх пошкоджених масованими атаками ворога енергоооб’єктах. Також тривають планові ремонти обладнання.

Внаслідок пошкоджень, завданих масованими російськими обстрілами енергетичної інфраструктури, обладнання, яке працює, може мати приховані пошкодження, які згодом можуть переростати в серйозні пошкодження і вимагатимуть додаткового часу для відновлювальних робіт. Тому існує ризик тимчасових відмов у роботі обладнання.

Комерційний обмін електроенергією з ЄС

Сьогодні у ранкові години, а також у ввечері з 17:00 до 23:00 здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю від 15 до 270 МВт (максимум о 20:00), а також з Молдови – по 1 МВт у різні години доби.
Експорт відсутній.

Мережі обленерго

Вчора через негоду були тимчасові відключення у мережах у Рівненській та Чернівецькій областях, живлення відновлене.

Внаслідок ворожих обстрілів і пошкодження мереж на Донеччині вчора знеструмлювалась одна з шахт, де знаходились люди, ніхто не постраждав. Живлення шахти відновлено. Також через обстріли є пошкодження у мережах на Миколаївщині, Харківщині, Херсонщині.

0
репостів
0
репостів