Розділ Суспільство

У Шепетівці вручили державні нагороди родинам загиблих Героїв

Автор 29 травня 2023, 11:52

Сьогодні начальник Шепетівської районної військової адміністрації Олексій Глушаков разом із заступником начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковником Віталієм Гарбарцем, заступником Шепетівського міського голови Галиною Безкоровайною вручили державні нагороди родинам загиблих Героїв з Шепетівського району.

Згідно Указу Президента України №886/2022 від 23 грудня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі — штаб-сержанта Плахова Руслана Миколайовича нагороджено орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).

Руслан Миколайович був штаб-сержантом та головним сержантом 6-ої десантно-штурмової роти 2 другого десантно-штурмового батальйону.

За плечима бійця були бої за Луганський аеропорт, Щастя, Гостомельський аеропорт, Ірпінь, Ізюм.

За роки служби мав багато відзнак, подяк, почесних грамот. У березні 2022-го указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, а в серпні цього ж року – «За мужність» ІІ ступеня.

Згідно Указу Президента України №78/2023 від 14 лютого 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі — старшого солдата Гуцулюка Олександра Володимировича нагороджено орденом «За мужність» ІII ступеня (посмертно).

Олександр Володимирович захищав Україну від російських окупантів в лавах 88-го окремого батальйону територіальної оборони, де був кулеметником. Загинув під час ворожого обстрілу у місті Бахмут.

Поки живе Україна, слава таких українців, як Руслан Плахов та Олександр Гуцулюк – не поляже. Так само, як слава поетів, аграріїв, інженерів, викладачів, яким випало стати воїнами і віддати для Перемоги життя.

Слава Збройним силам України!

Вічна пам'ять і слава! Пам'ятаємо кожного нашого Воїна!

Шепетівська РВА

0
репостів
0
репостів