Розділ Суспільство

Лісівники Шепетівщини під час обходу натрапили на дитинча козулі

Автор 15 травня 2023, 11:21

Лісівники Шепетівщини під час обходу лісових масивів натрапили на дитинча козулі. Саме в цей період, з травня до червеня, самиці народжують малят. Зазвичай двох дитинчат, інколи – одне.

Козенята народжуються покритими вовною та зрячими, проте повністю безпорадними. Забарвлення їх, на відміну від дорослих, яскраво-руде з білими цятками, що дозволяє добре ховатися в траві.

 З перших хвилин після народження і зазвичай до серпня-жовтня дитинчата козуль харчуються материнським молоком, разом з яким починаючи вже з 10-го дня життя вживають рослинні корми. Увесь цей час маля перебуває під опікою матері.

 Для козулів характерною рисою є те, що матері не залишають своїх дітей без нагляду на тривалий час. Вони повертаються, щоб нагодувати та піклуватися про них. Тому, якщо ви зустрінете дитинча козулі в лісі, не спробуйте його підіймати або чіпати. Їхня матір так само поруч, але боїться вийти.

Лісівники зазаначають, що найкраще, що можуть зробити люди для дитинча козулі, - це залишити його в спокої, а мати знайде його сама.

ДП "Ліси України"

0
репостів
0
репостів